ASELSAN'ýn 20 milli sistemi TEKNOFEST Ýzmir'de görücüye çýkacak
ABONE OL

ASELSAN'dan yapýlan açýklamaya göre, "ayaklarý yere basmayan festival" mottosuyla düzenlenen TEKNOFEST, Ýstanbul ve Ankara'nýn ardýndan 27 Eylül-1 Ekim'de Ýzmir'de teknoloji tutkunlarýna kapýlarýný açacak.

Þirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý ile T3 Vakfýnýn yürütücülüðünde Çiðli Havalimaný'nda gerçekleþtirilecek etkinlikte, 300 metrekarelik stant alanýnda ziyaretçilerini aðýrlayacak.

Ýzmir'de 5 gün sürecek festival, havacýlýk gösterileri, ödül törenleri, simülasyon alanlarý, eðitici atölyeleri, sahne þovlarýyla gençlere teknoloji serüveni yaþatacak.

- ASELSAN'IN 20 MÝLLÝ SÝSTEMÝ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

ASELSAN standýnda özgün mühendisliðin gücüyle geliþtirilen yerli sistemler de sergilenecek.

Bu kapsamda TEKNOFEST Ýzmir'de þirketin Murad Muharip Uçak Burun Radarý, Avcý Kaska Entegre Kumanda Birimi, Toygun Elektro Optik Sensör Sistemi, Karat Kýzýlötesi Arama ve Takip Sistemi, Tolun Güdüm Kiti, Karetta Anti GNSS, AselFlir-600 Elektro Optik Sensör Sistemi, Ertuðrul Bomba Ýmha Robotu, Aslan Ýnsansýz Kara Aracý, Deringöz Otonom Sualtý Aracý, Zoka Akustik Torpido Karþý Tedbir Sistemi, GÜRZ Hava Savunma Sistemi, HÝSAR A+ Füze Fýrlatma Sistemi'nin de aralarýnda bulunduðu 20 sistemi vitrine çýkacak.

Festival alanýnýn tamamý ASELSAN'ýn milli imkanlarla geliþtirdiði 40 güvenlik kamerasýyla takip edilecek. Kameralardan alýnan görüntüler, TEKNOFEST Koordinasyon Ofisine aktarýlacak. TEKNOFEST'in protokol giriþ kapýsýnda ASELSAN'ýn geliþtirdiði ARIN X-Ray Cihazý görev yapacak.

- TEKNO MACERA ÇOCUKLARI BEKLÝYOR

ASELSAN'ýn bilim ve teknoloji meraklýsý çocuklar için baþlattýðý uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan ve TEKNOFEST'te en çok ziyaret edilen aktivite alanlarý arasýnda yer alan Tekno Macera, çocuklarýn gözdesi olacak.

Çocuklar, Tekno Macera Deneyim Alaný'nda Astronot Kýyafeti Tasarlama Atölyesi, Solar Uzay Ýstasyonu ve Mars Uzay Aracý Tasarým Atölyesi'nde farklý bir deneyim yaþayacak. TEKNOFEST çocuklarý, "Görev 2023" ve "Uzay Bi Yolculuk" sloganýyla gerçekleþecek ASELSAN uzay aracý simülasyon odasýnda uzay yolculuðuna çýkacak.

Türkiye'nin dört bir yanýndan gelerek TEKNOFEST heyecanýna ortak olacak genç beyinler arasýnda kýyasýya yarýþmalar da düzenlenecek. TEKNOFEST Giriþim Yarýþmalarý kapsamýnda saðlýk ve iyi yaþam, çevre, enerji ve iklim, afet yönetimi ve engelsiz yaþam teknolojileri konularýnda giriþim yarýþmalarý gerçekleþtirilecek. Bu yarýþmalarda 5 ASELSAN çalýþaný jüri üyesi olarak görev alacak.

ASELSAN, erken aþama giriþimlerin desteklendiði Giriþimcilik Merkezini, yýlda 200'ü aþkýn öðrencinin aday mühendis olarak çalýþabildiði a-Yetenek Programý'ný, araþtýrmacýlara istihdam olanaðý sunan Lisansüstü a-Yetenek'i, öðrencilerin bilgilerini pekiþtirmelerini saðlayan a-Gelecek Staj Programý'ný, çalýþanlara yüksek lisans yapma þansý tanýyan ASELSAN Akademi'yi ve yüzde 1'lik baþarý diliminden öðrenci alan ASELSAN MTAL'i Ýzmir'de TEKNOFEST gençliðine anlatacak.