ABONE OL

Baþkan Recep Tayyip Erdoðan, Ankara-Niðde Otoyolu 2. Kesim Açýlýþ Töreni'ne video konferansla katýldý.

"ÝSMAÝL DEMÝR VE EKÝBÝNE SAHÝP ÇIKACAÐIZ"

Baþkan Erdoðan, "Savunma sanayimizi her bakýmdan baðýmsýz hale getirmek için iki kat fazla çalýþacaðýz. Projeleri hýzlandýrýp destekleri artýracaðýz. Ýsmail Demir ve ekibine daha çok sahip çýkacaðýz. Yakýn iþbirliðiyle yolumuza devam edeceðiz. Ülke olarak böyle bir durumla ilk defa karþýlaþmýyor. 1974 Kýbrýs Barýþ Harekatý'ndan sonra da yaptýrýma tabi tutulmuþ, bugünkü savunma sanayinin temelleri atýlmýþtý." dedi.

"SAVUNMA SANAYÝMÝZDEN MÜJDELÝ HABERLER ALIYORUZ"

Baþkan Erdoðan, "Terörle mücadelemizi sýnýr ötesi harekatlarýmýzý savunma sanayi ürünleri ihracatýmýzý kararlýlýkla devam ettireceðiz. Hamdolsun Türkiye bu tür yaptýrýmlarla kilitlenip kalma noktasýný geride býrakmýþtý. Elbette sýkýntýlar olacaktýr ama her sýkýntý çözüm için bir kapý aralayacaktýr. Bu þarký burada bitmez, bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz. Nitekim savunma sanayimizden yeni müjdeler alýyoruz. Milli ve yerli HÝSAR A envantere giriþ öncesi kabul testi yapýldý. Son test birkaç ay gecikti. Normal þartlarda yurtdýþýndan tedarik edilen parçaya ambargo uygulandý. Yerli parçayý kýsa sürede geliþtirdik, füzeye entegre ettik kýsa sürede neticeye ulaþtýk." ifadelerini kullandý.

"HÝSAR A FÜZEMÝZÝN SERÝ ÜRETÝMÝ HAYIRLI OLSUN"

Baþkan Erdoðan, "Dolaylý müdahalelerle yerli ürünlerle envantere almaya hazýr hale getirdik. HÝSAR A füzemizin seri üretimi hayýrlý olsun." diye konuþtu.

DEMÝR'DEN HÝSAR-A + PAYLAÞIMI

Twitter hesabýndan açýklama yapan Savunma Sanayi Baþkaný Ýsmail Demir de "Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan açýkladý: Baþkanlýðýmýzýn koordinasyonuyla Aselsan ve Roketsan tarafýndan geliþtirilen ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemimiz HÝSAR-A +’nýn envantere giriþ öncesi son kabul testini yaptýk." ifadelerini kullandý.

MÝLLÝ VE YERLÝ HAVA SAVUNMA FÜZE SÝSTEMÝ "HÝSAR-A+" ENVANTERE GÝRMEYE HAZIR

HÝSAR-A+", Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðýnýn koordinasyonunda, ASELSAN ve Roketsan iþ birliðinde yerli ve milli olarak geliþtirildi. Testleri baþarýyla þekilde tamamlanan hava savunma füze sistemi, envantere girmeye hazýr hale geldi.

Önleme menzili 15 kilometre, önlem irtifasý ise 8 kilometre olan "HÝSAR-A+" 360 derece etkinlik saðlýyor.

Hava savunma füze sistemi, 6 hedefe ayný anda angajman ve ateþleme yeteneðine sahip bulunuyor.

"HÝSAR-A+", sabit ve döner kanatlý uçaklar, seyir füzeleri, insansýz hava araçlarý ve havadan karaya atýlan füzelere karþý etkin savunmanýn yaný sýra, sabit birliklerin ve hareketli zýrhlý birliklerin korunmasýný da saðlayabiliyor.

Hisar-A+'nýn ayrýca hýzlý konuþlanma, kýsa reaksiyon süresi ve hýzlý mevzi deðiþtirme kabiliyetleri de bulunuyor.