Baykar üretimi Kalkan DÝHA bir testi daha geçti!
ABONE OL

Þirketin sosyal medya hesabýndan yapýlan paylaþýmda, 42'nci uçuþunu gerçekleþtiren Bayraktar Kalkan DÝHA'nýn, sistem tanýma testini baþarýyla gerçekleþtirdiði belirtildi. Paylaþýmda, testin videosu da yer aldý.

GECELERÝ YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ GÖRÜNTÜ ALABÝLÝYOR

Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüþ modlarýný gerçekleþtirebilen 'Bayraktar Kalkan DÝHA', uçuþ testini Baykar tarafýndan tamamen milli ve özgün olarak geliþtirilen Baykar BG-160 kamerasýyla takip ediyor, Elektro-Optik Sistem sayesinde geceleri de yüksek çözünürlüklü görüntü alabiliyor.

7 SAATTEN FAZLA HAVADA KALABÝLÝYOR

Milli DÝHA, gece ve gündüz keþif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini baþarýyla tamamlýyor. Piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda görev uçuþlarý gerçekleþtirebiliyor. Gücünü 4 elektrikli motor ve 1 düþük tüketimli benzinli motordan alan Kalkan DÝHA, elektrik motorlarýyla dikey kalkýþ yaptýktan sonra seyir uçuþ moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleþtiriyor. Bu motorlar ile 14 bin 500 feet irtifaya çýkan DÝHA, 7 saatten fazla görev uçuþu yapabiliyor. Dikey kalkýþ ve iniþ yapabilen DÝHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlýkla görev uçuþlarý gerçekleþtirebiliyor.

  • baykar
  • KALKAN DÝHA
  • milli savunma