Baykar'dan Suudi Arabistan hamlesi! Üretime baþlanacak
ABONE OL

Ýnsansýz hava aracý üreticisi (ÝHA) Baykar Makina, Ukrayna'nýn baþkenti Kiev yakýnlarýnda yapýlacak fabrikada TB2 veya TB3 modelini üretmek için gün sayarken, Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Suudi Arabistan'ýn baþkenti Riyad'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarý'nda yatýrýmlarla ilgili açýklama yaptý. Bayraktar, önümüzdeki iki yýl içerisinde Suudi Arabistan'da üretime baþlamak için planlar yaptýklarýný açýkladý.

YILDA 120 ADET ÝHA ÜRETÝLECEK

500 kiþinin istihdam edileceði fabrikanýn inþasýnýn sürdüðünü belirten Bayraktar, "Fabrikamýz inþa ediliyor. Ýnþaatý bitirmek için yaklaþýk 12 aya ihtiyacýmýz var. Daha sonra iç makine, ekipman ve organizasyon yapýsýna geçeceðiz. Ukrayna'daki fabrika büyük bir fabrika" dedi. Fabrikanýn, yüda yaklaþýk 120 adet ÝHA üretme kapasitesine sahip olacaðým ifade eden Bayraktar, üretimin TB2'ye mi yoksa TB3'e mi odaklanacaðýnýn henüz netleþmediðini aktardý. Haluk Bayraktar, Rusya-Ukrayna arasýndaki savaþýn ise güvenlik sorunu olmayacaðýný ve fabrika inþasýnýn durmayacaðýný sözlerine ekledi.

AKINCI ÜRETÝMÝ ÝKÝ KATINA ÇIKACAK

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Baykar'ýn önümüzdeki iki yýl içerisinde Suudi Arabistan'da da üretime baþlamak için planlar yaptýðýný aktaran Bayraktar, þirketin 2024 hedeflerine dair de bilgi verdi. Haluk Bayraktar, firmanýn, 2023'te 36 adet olan Akýncý üretimini iki katýna çýkarmayý planladýðýný, TB2 üretimini 230 adet olarak sabit býrakacaðýný, Kýzýlelma ve TB3 modellerinden de 'onlarca' üretmeyi hedeflediðini kaydetti.

AKINCI VE TB2 ALAN ÜLKE SAYISI 32

Türk savunma sanayiinin ihracat þampiyonu BAYKAR, Bayraktar TB2 ve AKINCI tipi silahlý insansýz hava araçlarýnýn (SÝHA) ihracatlarýna hýzla devam ediyor. Þirket þu ana kadar 31 ülkeye Bayraktar TB2 SÝHA, 8 ülkeye ise AKINCI TÝHA ihraç etti. Hem AKINCI hem de Bayraktar TB2 ihraç edilen toplam ülke sayýsý ise 32 olarak açýklandý. Þirketin ihracat gerçekleþtirdiði 7 ülke, hem Bayraktar TB2 SÝHA'yý hem de AKINCI TÝHA'yý tedarik etti. 1 ülke ise yalnýzca AKINCI TÝHA tedariki için sözleþme imzaladý.