Bayraktar AKINCI TÝHA'dan tam isabet! ÝHA-122 Süpersonik Füzesiyle baþardý
ABONE OL

Baykar tarafýndan milli ve özgün olarak geliþtirilen Bayraktar AKINCI TÝHA, ÝHA-122 Süpersonik Füze Atýþ Testi sosyal medyadan paylaþýldý. Hedefi vurduðu görüntüler büyük ilgi gördü. Savunma Sanayii Baþkanlýðý liderliðinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamýnda Baykar tarafýndan milli ve özgün olarak geliþtirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi Ýnsansýz Hava Aracý (TÝHA), IHA- 122 Süpersonik Füze Atýþ Testini baþarýlý bir þekilde gerçekleþtirdi.

Bayraktar Akýncý, IHA- 122 süpersonik füze atýþ testini gerçekleþtirdi. Füze testinin gerçekleþtiði anýn görüntüleri Baykar sosyal medya hesabýndan paylaþýldý.

TAM ÝSABET

Bayraktar AKINCI, 22 Nisan'da yapýlan ilk atýþ testinde milli olarak geliþtirilen akýllý mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve ilk kez kullanýlan MAM-T ile hedefleri baþarýyla vurdu, 5 Temmuz'da yapýlan atýþ testinde de ilk defa harp baþlýklý mühimmatlar kullanýldý. Canlý mühimmatlarla yapýlan atýþ testinde de AKINCI'dan atýlan mühimmatlar hedefleri tam isabetle vurdu.

YAPAY ZEKA VE ÇOK SAYIDA GELÝÞMÝÞ FAYDALI YÜK

Bayraktar AKINCI, yüksek faydalý yük kapasitesiyle envanterdeki Bayraktar TB2 ve Anka'dan daha etkin ateþ gücü ve daha geliþmiþ ekipmanla Türk Silahlý Kuvvetlerinin göklerdeki güç çarpaný olacak. AKINCI, 40 bin feet irtifaya kadar yükselebilen, 24 saat uçuþ gerçekleþtirebilen, 6 ton kalkýþ aðýrlýðýna ve 1,5 ton faydalý yük taþýma kapasitesine sahip olarak geliþtirildi. Taarruz ÝHA sistemi, taþýdýðý elektronik destek podu, uydu haberleþme sistemleri, hava-hava radarlarý, engel tespit radarý, sentetik açýklýklý radar gibi çok daha geliþmiþ faydalý yüklerle görev yapacak.