Bayraktar TB2 üzerinden TB3'ü radarlarýna aldýlar: Daha da geliþtirmesi bekleniyor
ABONE OL

TEKNOFEST Adana'da ilk kez halka açýk uçuþ gerçekleþtiren Bayraktar TB3'ü ABD merkezli The Defense Post gündemine aldý. ABD basýný yayýnladýðý haberinde Türkiye'nin insansýz savaþ uçaðý hakkýnda, "Yeni Türk TB3 ÝHA'sý kamuoyuna tanýtýldý" baþlýðýný attý.

ABD BASININDAN BAYRAKTAR TB3'E YAKIN MARKAJ

ABD basýný, halk ile ilk kez bulaþan Bayraktar TB3 için, "Türkiye'nin yeni insansýz hava aracý Bayraktar TB3, ülkenin önde gelen teknoloji etkinliði TEKNOFEST'te görücüye çýktý." ifadelerini kullandý.

Bayraktar TB3'ün Türkiye'nin önde gelen havacýlýk þirketlerinden BAYKAR tarafýndan geliþtirildiði hatýrlatýlan haberde, TB3'ün TCG Anadolu gemisi gibi kýsa pistli gemilerden kalkýþ ve iniþ yapabilen ilk muharip insansýz hava aracý olduðunu yazýldý.

TB3'ün teknik özellikleri hakkýnda bilgi verilen haberde, motorunun TUSAÞ Motor Sanayii'nin PD-170 motoruyla donatýldýðýna, 160 knot (296 kilometre/saat) azami hýza ulaþabildiðine ve 24 saatten fazla uçuþ süresine sahip olduðuna dikkat çekildi.

Ayrýca uçaðýn kanat açýklýðýnýn 14 metre (45 fit), maksimum kalkýþ aðýrlýðýnýn 1.450 kilogram (3.197 pound) ve yük kapasitesinin 280 kilogram (617 pound) olarak belirtildiði aktarýldý.

TB3'ün baþarýlý testlerine yer verilen haberin devamýnda þu ifadelere yer verildi;

"Bu yýlýn baþlarýnda gerçekleþtirilen çeþitli tatbikatlarda alçak, orta ve yüksek irtifa performanslarý ve sistem tanýmlama testleri gerçekleþtirildi. Akýllý mühimmatlarla donatýlan ÝHA, uzak mesafelerden keþif, gözetleme, istihbarat ve saldýrý görevleri için tasarlandý."

"TB3'ÜN SELEFÝ TB2'NÝN YETENEKLERÝNÝ DAHA DA GELÝÞTÝRMESÝ BEKLENÝYOR"

Türk savunma sanayisinin neferlerinden olan BAYKAR için "BAYKAR Türkiye savunma ihracatýnda lider" övgüsünde bulunan ABD basýný, "Türk ÝHA'larý Azerbaycan, Libya ve Ukrayna'daki çatýþmalarda önemli roller üstlenirken, TB3'ün selefi TB2'nin yeteneklerini daha da geliþtirmesi bekleniyor." dedi.

BAYKAR'ýn 34 ülkeye ihracat gerçekleþtirdiðini yazan ABD basýný, söz konusu þirketin Ýnsansýz hava araçlarý (ÝHA) konusunda Türkiye'nin önemli ihracatçýlardan biri olduðunu belirtti.

BAYKRA hakkýnda haberde ayrýca "Þirketin, Türkiye'nin toplam savunma ve havacýlýk ihracatýnýn yüzde 32'sini karþýlayarak, 2023'te dýþ satýþýnýn 1 milyar 770 milyon dolara ulaþmasý hedefleniyor." denildi.

Türk savunma sanayisinin ihracat baþarýsýndan bahsedilen haberin sonunda ise, "Türkiye, toplamda 170'e yakýn ülkeye 230 savunma ürünü ihraç ediyor. Ülkenin havacýlýk endüstrisi ayrýca, önde gelen küresel üreticilere uçak yapýlarý, ekipmanlarý ve bakým hizmetleri saðlayarak, 2023'te savunma ve havacýlýk ihracat gelirinde rekor kýran 5,5 milyar dolara katkýda bulunuyor." ifadeleri kullanýldý.

Türkiye'nin SÝHA ve ÝHA'larý omuz kabarttý: 8 ülkenin olduðu masaya damga vurduk

Bayraktar TB3 SÝHA'dan bir ilk

Bayraktar TB3 ile ANKA-3'ten bir ilk: TEKNOFEST Adana'da gerçekleþecek

Star Gazetesi

  • Türk ÝHA
  • Bayraktar TB3
  • Batý medyasý
  • bayraktar tb2