Bayraktar TB2'den dünyada bir ilk! Fýçý tonosu manevrasýný baþarýyla tamamladý
ABONE OL
Dünya havacýlýk tarihinde "otonom fýçý tonosu" gerçekleþtiren ilk SÝHA (silahlý insansýz hava aracý) Bayraktar TB2 oldu.

Baykar'dan yapýlan açýklamaya göre, Türk havacýlýk tarihinde ilklere imza atan milli SÝHA Bayraktar TB2, test uçuþlarýnda otonom fýçý tonosu manevrasýný baþarýyla tamamlayarak dünya havacýlýk tarihinde de bir ilki daha gerçekleþtirdi.

DÜNYADA ÝLK VE TEK

Manevra testleri için gökyüzünde seyir halinde bulunan Bayraktar TB2, sarmal bir yörünge izleyerek ve kendi ekseni etrafýnda tam tur dönerek icra ettiði bu manevra ile dünya havacýlýk tarihine bir kez daha adýný yazdýrdý. Bu manevrayý baþarýyla yapabilen ilk ve tek SÝHA olan Bayraktar TB2, otonomi ve aerodinamik kabiliyetlerinin ne kadar geliþmiþ olduðunu da bir kez daha gösterdi.

Bayraktar TB2'nin tarihi anlarýný ise test faaliyetlerini sürdüren bir baþka Bayraktar TB2 ve Konya'daki mühimmat atýþ testinden dönen Bayraktar AKINCI TÝHA kayýt altýna aldý.

3'TE 3 YAPTI

Bayraktar TB2 SÝHA test sýrasýnda otonom olarak gerçekleþtirdiði fýçý tonosu manevrasýný 3 kez denedi ve bu denemelerin hepsini baþarýyla tamamladý.

Özellikle savaþ jetlerinin önemli kaçýþ manevralarýndan biri olan fýçý tonosu þimdiye kadar dünya üzerinde hiçbir SÝHA tarafýndan yapýlamadý. Fýçý tono manevrasý sýrasýnda uçak veya hava aracý gökyüzünde yatay burgu (tirbuþon) hareketi yaparken spiral bir rota izliyor.