Bayraktar TB3 ''Adým adým Mavi Vatan'a''... Selçuk Bayraktar paylaþtý
ABONE OL

Baykar tarafýndan milli ve özgün olarak geliþtirilen Bayraktar TB3 Silahlý Ýnsansýz Hava Aracý (SÝHA), ikinci uçuþ testini baþarýyla tamamladý.

Bayraktar TB3 SÝHA, geçen hafta gerçekleþtirdiði baþarýlý ilk uçuþunun ardýndan, ikinci uçuþ testini de baþarýyla tamamlayarak 4 saatlik uçuþ gerçekleþtirdi.

Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, konuya iliþkin X paylaþýmýnda, "Bayraktar TB3, 4 saat süren 2. uçuþ testini de baþarýyla tamamladý. Adým adým Mavi Vatan'a..." ifadesini kullandý.

- TÜRKÝYE'NÝN CAYDIRICI GÜCÜNDE ÇARPAN ETKÝSÝ YAPACAK

TUSAÞ Motor Sanayi AÞ (TEI) tarafýndan yerli olarak geliþtirilen PD-170 motorla havalanan Bayraktar TB3'ün kullandýðý 170 beygir güç üreten motor deniz þartlarýna uyumlu geliþtirildi.

Bayraktar TB3 SÝHA, katlanabilen kanat yapýsýyla TCG Anadolu gibi kýsa pistli gemilerden kalkýþ ve iniþ kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlý insansýz hava aracý olacak. Bayraktar TB3'ün kabiliyetleri bu sýnýftaki insansýz hava araçlarý açýsýndan da önemli bir yenilik.

Görüþ hattý ötesi haberleþme kabiliyeti de bulunacak milli SÝHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keþif-gözetleme, istihbarat ve taþýdýðý akýllý mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aþýrý hedeflere karþý icra ederek Türkiye'nin caydýrýcý gücünde çarpan etkisi yapacak.

Bayraktar TB3 için 2024'te TCG Anadolu gemisinde testlere baþlanmasý planlanýyor.