Bayraktar TB3 SÝHA ile ilgili kritik geliþme: Ýlk koþu testi baþarýyla tamamlandý
ABONE OL

Kýsa pistli gemilerden kalkýþ ve iniþ kabiliyetine sahip silahlý insansýz hava aracý Bayraktar TB3 SÝHA'da kritik bir eþik daha aþýldý.

Baykar tarafýndan yerli ve milli olarak geliþtirilen kýsa pistli gemilerden kalkýþ ve iniþ kabiliyetine sahip silahlý insansýz hava aracý Bayraktar TB3 SÝHA ilk koþu testini baþarýyla tamamladý.

Açýklama Baykar'ýn sosyal medya hesabýndan yapýlýrken test anýna ait görüntüler de yayýnlandý.

BAYRAKTAR TB3

Baykar tarafýndan milli ve özgün olarak geliþtirilen Bayraktar TB3 SÝHA, kýsa pistli gemilerden kalkýþ ve iniþ kabiliyetine sahip silahlý insansýz hava aracý sistemidir. Keþif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yaný sýra kanatlarý altýnda taþýdýðý yerli akýllý mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahiptir.

Katlanabilen kanat yapýsýyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanýma uygun olarak tasarlanan hava aracý kullanýcýya deniz aþýrý görevlerde silahlý insansýz hava araçlarýyla operasyon icra etme kabiliyeti sunmaktadýr.

Görüþ hattý haberleþmenin yaný sýra görüþ hattý ötesi haberleþme kabiliyetine de sahip olan Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilmektedir.

Temel Uçuþ Performans Kriterleri

14 Metre Kanat Açýklýðý

8.35 Metre Uzunluk

2.6 Metre Yükseklik

1450 Kilogram Kalkýþ Aðýrlýðý

125 knots-160 knots TAS Seyir Hýzý – Maksimum Hýz

280 Kilogram Faydalý Yük Kapasitesi

24+ Saat Havada Kalýþ Süresi

Geliþmiþ Özellikler

Kýsa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkýþ ve Ýniþ Kabiliyeti

Görüþ Hattý ve Görüþ Hattý Ötesi Haberleþme

Otomatik Ýniþ ve Kalkýþ

Star Gazetesi