Müjdeyi Selçuk Bayraktar paylaþtý: Bir baþarý daha saðlandý
ABONE OL

Bayraktar TB3 14. test uçuþunu da baþarýyla tamamladý. 9 saat havada kalan Bayraktar TB3, sistem performans testini de geçti. Selçuk Bayraktar o anlarý sosyal medya hesabýndan paylaþtý.

TEKNOFEST'TE SERGÝLENDÝ

Bayraktar TB3 SÝHA, Cumhuriyetimizin 100. yýlýný taçlandýrmak için 3 büyük þehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamýnda 27 Nisan-1 Mayýs tarihleri arasýnda Atatürk Havalimaný'nda TEKNOFEST Ýstanbul'da ilk kez halka açýk olarak sergilendi. Ardýndan Ankara ve Ýzmir'de yapýlan TEKNOFEST'lere de katýldý.

2024'TE TCG ANADOLU GEMÝSÝNDE TESTLERE BAÞLANACAK

Bayraktar TB3 SÝHA, katlanabilen kanat yapýsýyla TCG Anadolu gibi kýsa pistli gemilerden kalkýþ ve iniþ kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlý insansýz hava aracý olacak. Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yýlý içinde TCG Anadolu gemisinde testlere baþlanmasýný planladýklarýný açýklamýþtý. Bayraktar TB3'ün sahip olacaðý kabiliyetler bu sýnýftaki insansýz hava araçlarý açýsýndan da önemli bir yenilik olacak. Görüþ hattý ötesi haberleþme kabiliyetine de sahip olacak milli SÝHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keþif-gözetleme, istihbarat ve taþýdýðý akýllý mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aþýrý hedeflere karþý icra ederek Türkiye'nin caydýrýcý gücünde çarpan etkisi yapacak.

33 ÜLKEYE ÝHRACAT

Baþlangýçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarý ile yürüten Baykar, 2003 yýlýnda ÝHA Ar-Ge sürecinin baþlangýcýndan itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yýllarýnda Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) verilerine göre savunma ve havacýlýk sektörünün ihracat lideri oldu. 2022'de imzalanan sözleþmelerde ihracat oraný yüzde 99.3 olan Baykar, 1.2 milyar dolarlýk ihracat gerçekleþtirdi. Bayraktar TB2 SÝHA için 32 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TÝHA için ise þimdiye kadar 8 ülke ile olmak üzere toplam 33 ülkeyle ihracat anlaþmasý imzalandý.

  • Baykar TB3
  • test uçuþu
  • baþarý