''Bomba atarlý SARP''a yoðun ilgi!
ABONE OL

ASELSAN Konya, 15'inci Uluslararasý Savunma Sanayii Fuarý (IDEF) 2021'de açtýðý stantta ürün ve kabiliyetleriyle ziyaretçilerini aðýrlýyor.

ASELSAN Konya'nýn üretimini gerçekleþtirdiði, bomba atar silahlarýnýn entegre edilebildiði ve tam baðýmsýz elektro optik altyapýsýna sahip özgün uzaktan komutalý silah sistemi, IDEF'te yoðun ilgi görüyor.

ASELSAN Konya Program Yönetimi, Ýþ Geliþtirme ve Pazarlama Direktörü Ümit Mercimek, AA muhabirine, ASELSAN Konya'nýn Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarýný karþýlayacak her nevi silah ve silah sistemleri ile tasarým, geliþtirme ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleþtirmek üzere kurulduðunu söyledi.

Kuruluþun, savunma sanayisi ürünlerinin üretimi, test, montaj ve entegrasyonu baþta olmak üzere her türlü ticari ve sýnai faaliyette bulunmayý amaçladýðýný dile getiren Mercimek, "ASELSAN Konya, yüzde 51'i ASELSAN'a ve yüzde 49'u Konya Savunma Sanayi AÞ'ye ait olmak üzere 'Aselsan Konya Silah Sistemleri Anonim Þirketi' unvanýyla kurulmuþtur. ASELSAN Konya, 17 Aralýk'ta faaliyetine baþlamýþ olup savunma sanayisi için özgün ürünlerin geliþtirildiði önemli bir teknoloji üssü olacaktýr. Bu hedef doðrultusunda kýsa sürede silah ve silah sistemleri tasarýmý, üretimi, test, montaj ve entegrasyonuna yönelik altyapý kurulumlarý tamamlanmýþ üretim bu kapsamda baþlamýþtýr." dedi.

- "5 ila 10 yýllýk süreçte hedefimiz, 1200 personel sayýsýna ulaþmak"

Mercimek, uzun yýllar görev yaptýðý ASELSAN'da elde ettiði tecrübeyi þirkete aktarmak için burada bulunduðunu belirterek, "ASELSAN Konya'da 160 kiþilik personel sayýsýna ulaþtýk. 5 ile 10 yýllýk süreçte potansiyel projeleri de göz önüne alarak hedefimiz 1200 kiþilik personel sayýsýna ulaþmak. 800 mühendis ve 400 nitelikli teknisyen olacak. Planlarýmýz bu yönde ve projelerimizi de bu kapsamda geliþtirmek ve artýrmak üzere çalýþmalarýmýz sürüyor." diye konuþtu.

- UKSS'lerin üretimi ASELSAN Konya'ya aktarýldý

Uzaktan Komutalý Silah Sistemlerine (UKSS) deðinen Mercimek, bunlarýn alanýnda çok önemli bir pazar payýna sahip olduðunu ifade etti.

Mercimek, þu bilgileri verdi:

"ASELSAN ile yaptýðýmýz teknoloji transferi sözleþmesi kapsamýnda UKSS üretimi ASELSAN Konya'ya aktarýldý. Buna yönelik altyapý kurulumu tamamlandý ve üretime baþladýk. Tüm UKSS'nin tedarik, üretim, entegrasyon, test ve kalite faaliyetleri ASELSAN Konya tarafýndan yapýlmaktadýr. Buna yönelik SARP sistemimizi fuara örnek olarak getirdik. Sadece üretimimiz deðil ürün geliþtirme üzerine de yeteneklerimizi göstermek istediðimiz, geliþtirdiðimiz sistemimiz yer alýyor. Ayrýca hem 12,7 milimetre hem de 40 milimetre bomba atar silahlarýnýn entegre edilebildiði, her iki sistemin alttan beslendiði ve ayný zamanda tam baðýmsýz elektro optik altyapýsýna sahip özgün bir uzaktan komutalý silah sistemini sergiliyoruz."

Sistemin çok hafif olduðuna iþaret eden Mercimek, projenin TSK'nýn kullanýmýna sunulmasý yönünde görüþmelere baþlayacaklarýný kaydetti.

ASELSAN Konya'da istihdam edilen personelin silah ve silah sistemleri üzerinde büyük tecrübe sahibi olduðunu vurgulayan Mercimek, "Silahlarý çok iyi tanýyoruz. Bu silahlarý geliþtirme ve üretmenin yanýnda mevcut TSK'nýn envanterinde yer alan silahlarýn yenilenmesi ve onarýlmasýnda yetkinliðimiz var. Örnek silahýn kritik parçalarýný ürettiðimiz ve gösterdiðimiz ürün yelpazemiz var." dedi.

Mercimek, Türkiye'nin, dost ve müttefiklerin gelecek dönemdeki ihtiyaçlarýnýn milli imkanlarla karþýlanmasýnda, "milli silah, güçlü savunma" sloganýyla çalýþmalara devam edeceklerini söyledi.