Çelik Kubbe projesinde yer alacak ''Levent'' ilk atýþ testini baþarýyla geçti
ABONE OL

Roketsandan yapýlan açýklamaya göre, bugüne kadar geliþtirdiði hava savunma sistem çözümleri ile kendisini kanýtlayan Roketsan, Levent yakýn hava savunma sistemi ile Türk Deniz Kuvvetlerinin savunmasýna güç katmaya hazýrlanýyor.

Deniz unsurlarýna tehdit oluþturabilecek uçak, helikopter, ÝHA/SÝHA ve seyir füzelerine karþý etkin koruma saðlayabilecek Levent, ilk atýþ testini baþarýyla gerçekleþtirdi.

Türkiye'nin entegre katmanlý hava savunmasýný saðlayacak Çelik Kubbe projesinde de yer alacak Levent, takvimde yer alan testleri tamamladý.

Levent yakýn hava savunma sistemi, Roketsanýn Sungur ve Hisar hava savunma füze sistemlerinde kazandýðý bilgi birikimini, teknolojik altyapýyý ve alt sistem teknolojilerini kullanýyor. Roketsanýn hava savunma projeleri kapsamýnda milli ve yerli olarak geliþtirdiði sensör teknolojileri ile donatýlan Levent, süpersonik hýzlarda ve uzun menzillerde hareket eden hedeflere karþýn yüksek etkinliðe sahip olacak þekilde ele alýnýyor.

- TÜRK DENÝZ KUVVETLERÝNE ÖNEMLÝ KAZANIMLAR SAÐLAYACAK

Levent yakýn hava savunma sistemi, hava hedeflerindeki etkinliði ile Türk Deniz Kuvvetlerine vuruþ gücü kapasitesi ve esneklik konusunda önemli kazanýmlar saðlayacak.

Çoklu füze taþýyabilen lançer tasarýmý ve salvo atýþa izin veren mimari yapýyla geliþtirilen Levent, manuel, yarý otomatik ve tam otomatik modlara sahip olacak. Gemi savaþ yönetim sistemine tam entegre olarak çalýþacak Levent, hýzlý reaksiyon süresi ve 360 derece atýþ kabiliyeti ile deniz platformlarýna etkin koruma saðlayacak.

Roketsan, Levent'in gemi üzerindeki entegrasyon ve kullaným konseptini Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarýna göre þekillendiriyor. Bu kapsamda Türk Deniz Kuvvetlerinin yeni nesil platformlarý olan milli hücumbotlarda da Levent yakýn hava savunma sistemi kullanýlacak. Milli hücumbotlarýn ve diðer deniz platformlarýnýn öz savunma ihtiyacýnýn karþýlanmasý amacýyla geliþtirilen milli çözüm Levent, takvimde yer alan test faaliyetleri ile Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarý doðrultusunda geliþtirilmeye devam edecek.