Çok az sayýda ülke bu kabiliyete sahip! Bayraktar AKINCI, ÝHA-122 füzesiyle 12'den vurdu
ABONE OL

Baykar'ýn konuya iliþkin X'teki paylaþýmýnda, atýþ testine iliþkin görüntülere yer verildi. Roketsan tarafýndan geliþtirilen ÝHA-122 füzesi, yüksek vuruþ hassasiyeti, hýzlý ateþ gücü desteði, düþük/yüksek irtifa yörünge seçeneði ve yüksek manevra kabiliyetine sahip.

Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar, Bayraktar AKINCI'nýn ÝHA-122 füzesiyle gerçekleþtirdiði atýþ testinin görüntülerini "Türk Havacýlýðýnýn Altýn Çaðý" baþlýðýyla X'teki hesabýndan paylaþtý.

Roketsan Genel Müdürü Murat Ýkinci de X'teki paylaþýmýnda, "Milli teknolojimizle çizdiðimiz rotada gururla ilerliyoruz. ÝHA-122 füzemiz, AKINCI TÝHA'dan yapýlan atýþlý testini baþarýyla gerçekleþtirdi. Emeði geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandý.

ÇOK AZ SAYIDA ÜLKE BU KABÝLÝYETE SAHÝP

Ýlk test atýþýnda 55 kilometrelik mesafeden hedefi baþarýlý bir þekilde vurabilen ÝHA-122 aslýnda sektörde 'havadan atýlan balistik füze' olarak da adlandýrýlýyor. Dünyada bu kabiliyete sahip ülke sayýsý oldukça az.

En önemli muhtemel hedefleri arasýnda düþman hava savunma unsurlarý yer alýyor. Oldukça yüksek hýza sahip olduklarý için düþman hava savunma sistemleri tarafýndan çok geç fark ediliyor. Zaten fark edildiði anda da iþ iþten geçmiþ oluyor. Bugün þartlarýnda konuþursak ÝHA-230 ya da ÝHA-122'yi durdurabilecek hava savunma sisteminin çok az sayýda ülkede bulunduðu biliniyor.