Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz'dan Kara Atmaca paylaþýmý: Paramýzla alamadýðýmýz bazý ürünleri þimdi ihraç ediyoruz
ABONE OL

Yýlmaz, sosyal medya hesabýndan, ROKETSAN tarafýndan geliþtirilen ve gerçekleþtirilen atýþlý test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak en uzun süreli uçuþunu yapan Kara Atmaca seyir füzesine iliþkin paylaþýmda bulundu.

'CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'IN KARARLI DESTEÐÝ'

"En uzun menzilli ve süreli uçuþuyla hedefini tam isabetle vuran Atmaca ile gurur duyduk." ifadesini kullanan Yýlmaz, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn kararlý desteði ve liderliðiyle, milli ve yerli savunma sanayisinde her geçen yýl yeni baþarýlar ve ürünlerle yollarýna devam ettiklerini vurguladý.

"HEDEFMÝZ 7 MÝLYAR DOLAR"

Yýlmaz, þunlarý kaydetti:

"Paramýzla alamadýðýmýz bazý ürünleri þimdi ihraç ediyoruz. Geçen yýl 5,5 milyar dolarý bulan savunma sanayisi ihracatýmýzda bu yýl hedefimiz 7 milyar dolar. Savunma sanayimiz, güvenliðimizin yaný sýra katma deðeri yüksek üretim ve ihracatla ekonomik ve sosyal refahýmýza da katkýda bulunuyor. Savunma Sanayii Baþkanlýðýmýz ve ROKETSAN baþta olmak üzere, çeþitli irtifalarý kapsayan entegre bir kabiliyetler aðý ile 'Çelik Kubbe' projesini adým adým hayata geçirerek, daha güvenli ve tam baðýmsýz Türkiye vizyonu için akýl ve alýn teri döken herkese þükranlarýmýzý sunuyoruz."