Dost ülkede Bayraktar TB2 SÝHA heyecaný! Teslim aldýlar
ABONE OL

Arnavutluk Savunma Bakaný Niko Peleshi, Bayraktar TB2 SÝHA'larýn ülkeye ulaþtýðýný bildirdi.

Peleshi, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, verimliliði ve ileri teknolojisiyle tanýnan Bayraktar TB2 SÝHA'larýn artýk Arnavutluk'ta olduðunu duyurdu.

Ýki gündür SÝHA'larýn montajý ve iþletimi ile kontrolünü saðlayacak gerekli altyapýnýn kurulumunun gerçekleþtirildiðini aktaran Peleshi, "Bu geliþme, Arnavutluk'un savunma yeteneklerini artýrmakla kalmýyor, ayný zamanda ülkenin ulusal güvenliðini garanti altýna alma ve en yüksek savunma standartlarýný karþýlama konusundaki kararlýlýðýnýn kanýtý olarak hizmet ediyor." ifadesini kullandý.

Peleshi, Bayraktar TB2'lerin kurulumunun yapýldýðý sýrada kendisinin de bulunduðu birkaç fotoðrafý paylaþarak, bu kazanýmýn, Arnavutluk Silahlý Kuvvetlerinin modernizasyonu ve yeniliðine adanmýþlýðýn bir simgesi olduðunu vurguladý.

TB2'lerin sayýsý hakkýnda bilgi verilmezken, geçen aylarda Arnavut askerler, SÝHA'larýn kullanýmý için Türkiye'de eðitim görmüþtü.

Arnavutluk, Aralýk 2022'de Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik ortaklýðý ve NATO üyesi Silahlý Kuvvetlerin modernizasyonu kapsamýnda Bayraktar TB2 SÝHA filosunun satýn alýnmasýna yönelik sözleþme imzalamýþtý.