ABONE OL

Savunma Sanayii Baþkanlýðý ile ASELSAN arasýnda imzalanan sözleþme kapsamýnda SADAK-4T Salanýndan dörtlü TOLUN Mühimmatý atýþ testi gerçekleþtirildi. Test kapsamýnda Eskiþehir 401'nci Test Filo Komutanlýðýndan havalanan F-16 ile Karapýnar'da bulunan atýþ test sahasýndaki hedeflere tek atýþ komutu ile dört adet TOLUN Mühimmatý atýþý yapýldý.

TEK SORTÝDE SEKÝZ HEDEFE NOKTA ATIÞ

35 bin fit irtifadan, 30 kilometre menzildeki dört farklý noktaya yapýlan atýþta hedefler, hassasiyetle ve tam isabetle vuruldu. Böylece tek sortide, sekiz farklý hedefe, ayný anda saldýrýya imkan verebilecek, SADAK-4T Salaný ve TOLUN Mühimmatý sayesinde Türkiye'de ilk kez dörtlü atýþ testi baþarýyla icra edildi.

"EÞSÝZ BÝR KAPASÝTE SUNUYORUZ"

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, baþarýyla gerçekleþen test ile Türkiye'nin savunma sanayi alanýnda elde ettiði baþarýlara bir yenisini eklediðini belirtti. TOLUN'un Türk Silahlý Kuvvetlerine oyun deðiþtirici, etkin, caydýrýcý yetenekler kazandýrdýðýný belirten Akyol, þunlarý söyledi:

"Dünyada çok az ülkede var olan oyun deðiþtirici bir yeteneði daha Ordumuza kazandýrdýk. Hava Kuvvetlerimizin caydýrýcý gücünü pekiþtirecek ASELSAN TOLUN Güdümlü Mühimmatýyla tek uçakla bir sortide 8 farklý hedefe kadar hassas vuruþ yetkinliði kazanýlmýþ oldu. TOLUN Güdümlü Mühimmatlarýyla uzun mesafeden yapýlan çoklu atýþta tüm hedefler farklý açýlardan yüksek hassasiyet ile vuruldu. Milli salan sistemimiz SADAK-4T ile kullanýlan maliyet etkin ve hava savunma sistemlerine karþý saturasyon etkisi yüksek bir çözüm olan TOLUN, daha geliþmiþ kabiliyetlerle de donatýlacak. Bu atýþla ileri teknolojide, sýnýrlarý zorladýðýmýz bir kez daha kanýtladýk. ASELSAN mühendislerimiz tarafýndan geliþtirilen TOLUN Mühimmatý ile savaþ uçaklarýmýza eþsiz bir kapasite sunmanýn gururunu yaþýyoruz. TOLUN ile, yüksek hassasiyetle stratejik hedeflerin imha edilmesinde güvenlik güçlerimize çok önemli bir taktik üstünlük kazandýrýyoruz. TOLUN gibi milli sistemlerimizi geliþtirmeye, ülkemizin bekasý için her alanda cansiperane çalýþmaya devam edeceðiz."

ASELSAN'ýn özgün mühendislik ürünü olan TOLUN, hava platformlarýndan SADAK-4T Salaný aracýlýðýyla atýlabiliyor. Maliyet etkin çözümler sunan TOLUN, hareketli ve yumuþak kara hedeflerine karþý kullanýlabiliyor. Beþ metrenin altýnda isabet yeteneðine sahip olan TOLUN, muhtemel tehditlere karþý kritik bir caydýrýcýlýk saðlýyor.