Endonezya Türkiye'yi seçti: Türk silahý kullanacaklar
ABONE OL

Dünyanýn önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, Güney Doðu Asya'nýn en büyük ülkelerinden biri olan Endonezya'da Ulusal Polis Teþkilatý'nýn ihalelerinden birini kazandý.

Þirket açýklamasýna göre, ABD baþta olmak üzere dünyanýn üç kýtasýndaki 70 ülkede faaliyet gösteren CANiK, global büyüme hedefleri doðrultusunda ilerlemeye devam ediyor.

Her yýl ihracat rakamlarýný artýran CANiK, Güney Doðu Asya'nýn en büyük ülkelerinden biri olan Endonezya'da Ulusal Polis Teþkilatý'nýn ihalelerinden birini kazandý. Ýhale kapsamýnda milli tabanca CANiK METE serisi tabancalarýn yaný sýra MECANIK marka optiklerde Endonezya polis teþkilatýnýn envanterinin bir parçasý oldu.

Açýklamada görüþlerine yer verilen CANiK Dýþ Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, salgýn süresince birçok ülkenin kolluk ve askeri birimlerinin alýmlarýný ertelediðini belirterek, kademeli olarak alýmlarýn açýlmaya baþladýðý bu süreçte dünyanýn birçok ülkesinde peþi sýra ihalelerin gerçekleþtirilmeye devam ettiðini vurguladý.

CANiK olarak bu kapsamda, 25 yýllýk tecrübeleri ve üstün ürün güçleriyle global ihalelerdeki baþarýlarýna bir yenisini daha eklemenin gururunu yaþadýklarýný aktaran Aral, þunlarý kaydetti:

"Bugüne kadar yakýn iliþkiler içerisinde olduðumuz dost ve müttefik ülke Endonezya'nýn seçkin polis gücünün tercihi olduk. Daha önce de Filipinler, Malezya ve Bangladeþ'in tercihi olan CANiK, üstün ateþli silah teknolojisini þimdi Endonezya Polis Teþkilatý'nýn hizmetine sunmaktadýr. Dünya üzerinde 24 ülkenin askeri ve kolluk kuvvetlerinin birinci tercihi olan CANiK, önümüzdeki dönemde sadece tabancalarýn deðil, ayný zamanda üretmiþ olduðu 12.7mm aðýr makineli tüfek ve orta kalibre toplar ile de dünya ordu ve kolluk kuvvetlerinin gözdesi olmaya devam edecek."

CANiK, Endonezya'da son olarak 2-5 Kasým 2022 tarihleri arasýnda baþkent Cakarta'da düzenlenen bölgenin en büyük uluslararasý savunma sanayi fuarlarýndan Indo Defence'te katýlýmcýlara ürün ve çözümlerini anlatmýþtý.

Fuarda önemli ülke delegasyonlarý ve üst düzey devlet yöneticilerini aðýrlayan CANiK, Endonezya Delegasyonu ve dönemin Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Ýsmail Demir'i de CANiK standýnda aðýrlamýþtý.

CANiK yýl boyunca farklý ülkelerde yer alan önemli fuarlarda, ileriki dönemlerde gerçekleþecek savunma sanayisine yönelik ihalelerle ilgili de yeni fýrsatlar elde etmeye devam ediyor.