Filipinler kolluk kuvvetlerine Türk tabancasý
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, BJMP, açýk uluslararasý ihale yoluyla silah alacaðýný duyurmasý üzerine dünyanýn dört bir yanýndan büyük silah üreticilerinin ilgisini çekti.

Ýhaleye katýlan Girsan, 20 bin atýþlýk dayanýklýlýk testi dahil olmak üzere zorlu test prosedürlerini geçerek ihaleyi kazandý. Þirketin 1000'den fazla tabancasý BJMP'ye teslim edildi. Böylece, Girsan, uluslarararasý küresel kolluk kuvvetleri pazarýndaki varlýðýný sürdürdü.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Girsan Satýþ Sorumlusu Mehmet Can Aksu, tabancalarýnýn, üstün performans ve dayanýklýlýðýyla ünlü olduðunu ve bu niteliklerin, sahada titizlikle test edilerek kanýtlandýðýný belirtti.

Aksu, "Girsan, Filipinler'de çeþitli kamu kuruluþlarýna silah saðlarken, Ýnfaz Koruma Polisi'ne tabanca tedarik etmekle görevlendirilen ilk Türk ateþli silah üreticisi olmanýn gururunu yaþýyor. Bu sözleþme, Girsan'ýn küresel müþterilerin katý gereksinimlerini karþýlama konusundaki kararlýlýðýnýn altýný çiziyor ve dünya çapýnda savunma ve güvenlik güçlerinin tercih edilen ortaðý olarak konumunu yeniden doðruluyor." ifadelerini kullandý.