ABONE OL

TUSAÞ tarafýndan geliþtirilen ANKA yeni uçuþ rekoru kýrdý. Sosyal medya hesabýndan yapýlan söz konusu paylaþýmda þu ifadelere yer verildi:

ANKA yeni baþarýlara imza attý! Bir sortide 30 saat 30 dakikalýk görev uçuþu yaparak en uzun süre uçuþ yapma rekorunu kýrdý

ANKA HAKKINDA BÝLÝNMESÝ GEREKENLER

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafýndan tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanýn da görev aldýðý Türk Ýnsansýz Hava Aracý "ANKA"nýn montajý ve üretimi tamamlanarak, 16 Temmuz 2010 tarihinde Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen törenle hangardan çýkmýþtýr. Hangardan çýktýktan sonra motoru da çalýþtýrýlan ANKA, kendi kategorisinde dünyanýn en iyi operatif sistemi olmayý hedeflemektedir.

30 Aralýk 2010 tarihinde ilk uçuþunu gerçekleþtiren ANKA Ýnsansýz Hava Aracý Sistemi için Ekim 2013'de 10 uçaklýk seri üretim sözleþmesi (ANKA-S) imzalanmýþtýr. ANKA-S Projesi'nde çalýþmalar baþarý ile tamamlanmýþtýr.

ANKA Ýnsansýz Hava Aracý, 2014 yýlýnda ILA Berlin Airshow'da ve Farnborough Airshow'da statik alanda sergilendi.

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafýndan tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanýn da görev aldýðý Türk Ýnsansýz Hava Aracý "ANKA"nýn montajý ve üretimi tamamlanarak, 16 Temmuz 2010 tarihinde Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen törenle hangardan çýkmýþtýr.