Güney Amerika ülkesinde ASELSAN sürprizi! Teklif sunulacak
ABONE OL

ASELSAN MEKO 360 destroyer modernizasyonu projesi Arjantin Donanmasýnýn ilgisini çekiyor.

Arjantin'in önde gelen savunma sanayisi sitesi "Zona Militar"ýn (Askeri bölge) internet sitesinde çýkan habere göre, ASELSAN firmasý, Arjantin Donanmasý'na sunulmak üzere MEKO 360 destroyerlerinin modernizasyonuna iliþkin bir proje üzerinde çalýþýyor.

Haberde, projenin, Türk Deniz Kuvvetleri tarafýndan iþletilen MEKO 200TN Barbaros fýrkateynlerinin modernizasyonuna yönelik bazý hususlarý içereceði bildirildi.

Deniz Filosu Komutaný Tuðamiral Carlos Maria Allievi, Mayýs 2023'teki açýklamasýnda, yeni fýrkateynlerin satýn alýnmasýnýn yaný sýra orta ve uzun vadeli projeleri arasýnda, MEKO 360 gemilerinin yeteneklerini geri kazanabilecek þekilde modernize edilebilmesinin önemini hatýrlatmýþtý.

Gemilerin atýþ kontrol, radar ve elektronik sensörler gibi unsurlarýnýn Türk üretimi sistemlerle modernize edilmesi bekleniyor.

ASELSAN'ýn Türk Deniz Kuvvetleri için yaptýðý modernizasyon paketinin son derece baþarýlý bulunduðu ve dünya çapýnda ilgi gördüðü biliniyor.

"Arjantin Donanmasý, Geleceðe Bakýþ Açýsýyla MEKO 360 Muhriplerini Modernize Etmeyi Hedefliyor" baþlýðýyla çýkan haberde, farklý modernizasyon projelerinin gözden geçirileceði ve süreç içerisinde MEKO 200 üzerindeki çalýþmanýn kapsamýnýn bütçeye göre deðiþiklik gösterebileceði belirtildi.

Modernize edilecek unsurlara deðinilen haberde algýlama ve yönlendirme sistemleri, entegre komuta kontrol sistemleri, sevk tesisi, silahlardaki iyileþtirmeler, Türkiye ve Yunanistan'daki Barbaros ve Hydra sýnýflarýnýn geliþtirilmesinin ele alýndýðý kaydedildi.

- TÜRK DONANMASININ VURUCU GÜCÜ BARBAROS

Haberde, Türk endüstrisinin ulaþtýðý tecrübeye iþaret edilerek yakýn zamanda Barbaros fýrkateynlerindeki son deneyimleri ile Nijerya'nýn tek MEKO 360'ýnýn modernize edilmesi örnek gösterildi.

Türk donanmasýnýn "vurucu gücünü" oluþturan unsurlardan Barbaros sýnýfý fýrkateynler tepeden týrnaða yerli ve milli sistemlerle modernize ediliyor.

Yarý Ömür Modernizasyonu-B (B-YÖM) programý kapsamýnda yenilenen TCG ORUÇREÝS fýrkateyni seyir testlerini sürdürüyor.

ASELSAN yönetiminde gerçekleþen faaliyetle gemi, tüm sistemleriyle yerli hale geldi.

Türk basýnýnda çýkan haberlerde, Barbaros (Meko 200) sýnýfý fýrkateyn yarý ömür modernizasyonu projesinde çok detaylý bir icraat çýkaran ASELSAN'ýn buradan kazandýðý tecrübe ve referans sayesinde Arjantin'in Almirante Brown (MEKO 360) sýnýfý destroyerlerinin modernizasyonu programý için teklif vereceði bilgisi paylaþýldý.