HÜRJET bir ilki daha gerçekleþtirdi! 'Telaþa kapýlmayýn' uyarýsý yapýldý
ABONE OL

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayi (TUSAÞ) tarafýndan üretilen HÜRJET'in ses hýzý üzerinde ilk kez gerçekleþtirdiði uçuþ tamamlandý. HÜRJET, 38 dakika havada kaldýktan sonra saat 10.23'te kontrollü bir þekilde iniþini yaptý.

HÜRJET BÝR ÝLKÝ GERÇEKLEÞTÝRDÝ

TUSAÞ tarafýndan üretilen jet eðitim uçaðý HÜRJET, planlý ve kontrollü bir þekilde Mürted Hava Meydaný'ndan saat 09.45'te havalanarak gökyüzü ile buluþtu. Ses hýzý üzerinde ilk kez uçuþ gerçekleþtiren HÜRJET, 38 dakika havada kaldýktan sonra saat 10.23'te kontrollü bir þekilde iniþini gerçekleþtirdi. Uçuþ için gökyüzüne doðru havalanan HÜRJET'e bir adet F-16 savaþ uçaðý eþlik etti.

Ankara Valiliði, Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii AÞ tarafýndan geliþtirilen HÜRJET'in Ankara'da ses hýzý üzerinde ilk uçuþunu gerçekleþtireceðini belirterek, "yüksek ses" uyarýsýnda bulundu.

Valiliðin sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, "Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii AÞ tarafýndan planlý ve kontrollü olarak, kalkýþ ve iniþ için Mürted Hava Meydaný kullanýlmak suretiyle HÜRJET uçaðýmýz, ilk kez ses hýzý üzerinde uçuþ gerçekleþtirecektir. Herhangi bir tedirginlik yaþamamalarý ve telaþa kapýlmamalarý için vatandaþlarýmýzýn bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi.

Açýklamada uçuþun, saat 09.30 ile 10.30 arasýnda gerçekleþtirileceði belirtildi.

UÇUÞ ÝÇÝN HAVALANDI

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayi (TUSAÞ) tarafýndan üretilen HÜRJET, ses hýzý üzerinde ilk kez gerçekleþtireceði uçuþ için gökyüzüne doðru havalandý.

TUSAÞ tarafýndan üretilen jet eðitim uçaðý HÜRJET, planlý ve kontrollü bir þekilde Mürted Hava Meydaný'ndan saat 09.45'te havalanarak gökyüzü ile buluþtu. Ses hýzý üzerinde ilk kez gerçekleþtireceði uçuþ için gökyüzüne doðru havalanan HÜRJET'e bir adet F-16 savaþ uçaðý eþlik etti.

TEKNOFEST Adana'da ANKA III heyecaný! Bir ilke imza atýldý

Mýsýrlý F16 pilotu HÜRJET'e hayran kaldý!

Yeni dönem sonrasý Türk savunma devinden tarihi karar: Mýsýr'da kurabiliriz