HÜRKUÞ'tan 11. yýlýnda heyecanlandýran rakam! Türkiye'yi tercih ettiler
ABONE OL

Havacýlýk ve savunma sanayisindeki öncü projelerden biri olan HÜRKUÞ, ilk uçuþunun ardýndan gökyüzünde 5 bin saate ulaþtý.

HÜRKUÞ'a geçen sürede birçok milli donaným ve mühimmat entegre edildi. HÜRKUÞ'un silahlý ve silahsýz versiyonlarýnýn yaný sýra farklý görevlere yönelik çözümleri geliþtirildi.

Adýný Türk havacýlýk tarihinin öncü isimlerinden Vecihi Hürkuþ'tan alan HÜRKUÞ, daha sonra geliþtirilen milli platformlarýn kapýsýný araladý. HÜRKUÞ ile baþlayan serüvende insanlý ve insansýz hava araçlarýyla atýlan adýmlar, Milli Muharip Uçak KAAN ile zirveye çýktý.

HÜRKUÞ, test, eðitim ve görev uçuþlarýnda yaklaþýk 5 bin saate ulaþtý. HÜRKUÞ, geçen sürede önemli yetenekler kazandý ve ihracat baþarýlarý yakaladý.

BAÞLANGIÇTA EÐÝTÝM UÇAÐI VARYANTI ÜZERÝNDE DURULDU

Türk Havacýlýk Uzay Sanayii, temel, tekamül uçuþ eðitimi ve savaþ pilotu harbe hazýrlýk uçuþ eðitimleri arasýndaki tüm kademelerde kullanýlmak ve zorlu operasyonlarda yakýn hava desteði görevlerini yerine getirmek üzere yeni nesil geliþmiþ eðitim ve hafif taarruz uçaðý HÜRKUÞ'u geliþtirdi.

Baþlangýçta eðitim uçaðý varyantý üzerinde yoðunlaþan çalýþmalara, ilerleyen aþamada hafif taarruz ve silahlý keþif varyantý faaliyetleri eklendi.

SÝHA ve TÝHA ihracatý baþarýsý vergi þampiyonluðu getirdi

HÜRKUÞ-C olarak isimlendirilen silahlý varyanta çeþitli mühimmat ve ekipmanlar entegre edildi, baþarýlý uçuþ ve atýþ testleri yapýldý. Yurt dýþýnda ilgi gören HÜRKUÞ-C, Afrika ülkelerine ihracat baþarýlarý yakaladý.

Þirket ayrýca Hava Kuvvetleri Komutanlýðýnýn Muharebe Ateþ Destek Timi ve ileri hava kontrolörü eðitim faaliyetlerinde kullanýlmasý amacýyla HÜRKUÞ Hava Yer Entegrasyon Uçaðý varyantýný geliþtirdi.

HÜRKUÞ 2 PROJESÝ

Türk Havacýlýk Uzay Sanayii, HÜRKUÞ Programý'nda geliþtirdiði kabiliyetlerle bir süredir HÜRKUÞ 2 Projesi yürütüyor.

ABD yerine Türkleri seçiyorlar! 6 ülke tercihini Türkiye'den yana kullandý

Önemli iyileþtirme faaliyetlerini içeren proje kapsamýnda HÜRKUÞ 2'nin üretimi devam ediyor. 2025 yýlýnda mevcut uçaklardan daha geliþmiþ bir temel eðitim uçaðýnýn Hava Kuvvetleri Komutanlýðýna teslim edilmesi hedefleniyor.

Parça üretimi ve uçak üzeri ekipman yerleþimi süren HÜRKUÞ 2'nin üretimi büyük oranda tamamlandý ve yakýn zamanda ilk uçuþunu yapmasý bekleniyor.

15 UÇAK ÝHRAÇ EDÝLDÝ

Türk Hava Kuvvetlerinin, HÜRKUÞ-C'ye yurt dýþýndan gelen taleplerin karþýlanmasý sürecinde bir anlamda fedakarlýk yapmasýyla 15 uçak, acil ihtiyacý bulunan Afrika ülkelerine ihraç edildi.

MSB kaynaklarýndan S-400 iddialarýna cevap

Türk Havacýlýk Uzay Sanayii tarafýndan çok daha geliþmiþ 55 adet HÜRKUÞ 2'nin Türk Hava Kuvvetleri 122'nci Temel Jet Uçuþ Eðitim Filosu envanterine kazandýrýlmasý amaçlanýyor.

Mevcut ve uzun vadeli yurt içi ve dýþý ihtiyaçlar dikkate alýndýðýnda silahlý HÜRKUÞ'un oldukça yüksek satýþ rakamlarýna ulaþacaðý öngörülüyor.