IDEF 2025 ziyaretçilerini dörtlü yapýsýyla aðýrlayacak
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý himayelerinde, Milli Savunma Bakanlýðý ev sahipliðinde, TSKGV yönetim ve sorumluluðunda gelecek yýl 22-27 Temmuz'da düzenlenecek IDEF 2025'in tanýtým etkinliði Ýstanbul Fuar Merkezi'nde yapýldý.

Bilal Topçu, etkinlikte AA muhabirine yaptýðý açýklamada, aylardýr çalýþtýklarýný ve tanýtým gününü beklediklerini belirterek, gelecek yýl 22-27 Temmuz tarihlerinde 17'ncisini gerçekleþtirecekleri IDEF'in tanýtým toplantýsýný yaptýklarýný söyledi.

IDEF'te birçok yeniliðin olduðunu aktaran Topçu, "Öncelikli olarak Ýstanbul Fuar Merkezi'ndeyiz, daha önce fuarýmýz hep Beylikdüzü'ndeydi. Yeni dönemde 2025 yýlýndan itibaren Ýstanbul merkezine daha yakýn olmak için burayý tercih ettik. Ýstanbul Fuar Merkezi'nin yenilenen binalarýyla birlikte yeni konseptimizde farklý lokasyonlarý da fuarýmýza ekleme kararý aldýk. Bunlardan en önemlisi Atatürk Havalimaný. Havalimanýndaki C terminalini ve apron alanýný fuarýmýz için tahsis ettik." diye konuþtu.

- "ATATÜRK HAVALÝMANI'NDA BÜYÜK TÖREN VE ETKÝNLÝKLER GERÇEKLEÞTÝRECEÐÝZ"

Topçu, Atatürk Havalimaný'nda büyük tören ve etkinlikler gerçekleþtireceklerine deðinerek, þunlarý kaydetti:

"Havalimanýnda stant alanlarý da olacak. Savunma sanayi ürünlerimiz, özellikle yerli ve milli þirketlerimizin ürünleri boy gösteriyorlar. Çok büyük ürünlerimiz de var ama bunlar fuarda statik olarak sergileniyor. Biz artýk bunlarý dinamik bir þekilde sergilemek istiyoruz. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz, yabancý devlet baþkanlarý, baþbakanlarý, savunma bakanlarý, genelkurmay baþkanlarý, kuvvet komutanlarý ve tüm yabancý heyetlerle Türkiye'deki kurum ve kuruluþlarýn temsilcileriyle birlikte güzel bir açýlýþ töreni düþünüyoruz. Atatürk Havalimaný'nda yapacaðýmýz geçit töreniyle hareket halinde kara araçlarýný sergileyeceðiz. Gökyüzünde insansýz hava araçlarýmýz, yine þirketlerimizin ürettiði hava platformlarý, helikopterlerimiz ve uçaklarýmýz geçiþ yapacaklar."

Türk Silahlý Kuvvetlerinden komutanlarýn hazýrladýðý gösterilerin sergileneceðini anlatan Topçu, "Askerimizin kabiliyetlerini orada görebileceðiz. Canlý baðlantýlarla bir diðer lokasyonumuz olan Ataköy Marina'ya baðlanacaðýz. Orada gemilerimizden canlý yayýnlarý da açýlýþ töreninde kýymetli heyet üyelerine izleteceðiz." ifadesini kullandý.

- FUARIN 2 GÜNÜ KAYIT YAPAN VATANDAÞLARA AÇIK OLACAK

Topçu, WOW Kongre Merkezi'nin de dördüncü lokasyonlarý olduðunu belirterek, "Ýstanbul Fuar Merkezi, Atatürk Havalimaný, Ataköy Marina ve WOW Kongre Merkezi ile fuarýmýzýn dörtlü bir yapýsý olacak. IDEF katýlýmcý sayýsýyla 2023'te dünyanýn en büyük üçüncü fuarý olmuþtu. 2025'te bu baþarýlarýmýzý daha da ileri bir noktaya getirmek istiyoruz." dedi.

IDEF'i 4 günden 6 güne çýkardýklarýna iþaret eden Topçu, geçen yýllarda sadece katýlýmcýlara ve heyetlere açýk olan fuarý gelecek yýl 2 gün, kayýt yapan vatandaþlarýn da ziyaret edebileceðini söyledi.

Topçu, firmalarýn fuarda daha rahat etmesi için birçok farklý imkaný, tanýtým alanlarýný anlattýklarýný belirterek sözlerini þöyle sürdürdü:

"Basýn mensuplarýmýza yönelik fuarda alanlarýmýz olacak, daha rahat çalýþabilecekleri ortamlar hazýrlýyoruz. Startuplara, üniversite öðrencilerine yönelik çalýþmalarýmýz olacak. Tüm paydaþlarýmýzla birlikte Milli Savunma Bakanlýðýmýzýn liderliðinde, Savunma Sanayii Baþkanlýðýmýzla beraber vakfýmýz bu organizasyonu yýllardýr yapýyor. Yeni organizatör, yeni yer ve yeni konseptiyle 2025'ten itibaren yepyeni bambaþka bir IDEF olacak. Ýnþallah ülkemize, savunma sanayimize hayýrlý olur."

- "YABANCI KATILIMCI TARAFINDA DAHA ÝDDÝALI, DAHA BÜYÜK BÝR IDEF OLACAK"

Savunma Sanayii Baþkanlýðýnýn bu dönemdeki en büyük hedefinin ihracatý artýrmak olduðunu ve bu konuda çok yoðun bir çalýþýldýðýný anlatan Topçu, "Savunma Sanayii Baþkanýmýz baþta olmak üzere vakýf þirketlerimizden her gün neredeyse yurt dýþýna bir ekibimizin, arkadaþlarýmýzýn katýlýmýyla ihracat amaçlý gezi ve teknik ziyaretler oluyor. Biz de IDEF'te sadece büyüyen Türk savunma sanayisini sergilemek deðil uluslararasý savunma sanayi fuarý olduðu için yabancý ülkelerin pavyonlarýna ev sahipliði yapýyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

Topçu, IDEF 2025'te fuar alanýný büyüttüklerini vurgulayarak, sözlerini þöyle tamamladý:

"ABD'den Malezya'ya, Ýngiltere'den Suudi Arabistan'a kadar farklý ülkelerin pavyonlarýna IDEF'te yer açmak istiyoruz. Bununla ilgili yurt dýþýndaki fuarlara gittik. Geçtiðimiz aylarda Malezya'daydýk, Paris'teydik, Londra'daydýk. Burada uluslararasý görüþmelerimizi yaptýk. Ýnþallah önümüzdeki yýl fuarda birçok ülke pavyonunu da göreceðiz. Bu konuda Savunma Sanayii Baþkanýmýz ve Bakanlýðýmýz, komutanlarýmýz mevkidaþlarýný fuara davet ediyorlar. Yabancý katýlýmcý tarafýnda da daha iddialý, daha büyük bir IDEF olacak."