Ýki Türk devi anlaþtý! Türkiye'yi dünya liginde þahlandýracak iþbirliði
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðý (SSB) Özdemir Bayraktar Toplantý Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar katýldý.

Görgün, buradaki konuþmasýnda, firmalarýn eksik olabilecekleri konulardaki iþbirliklerini desteklediklerine iþaret ederek, "Bugünkü mutabakat zaptýyla þirketlerimiz arasýnda yeni bir sinerjinin oluþacaðýna inanýyorum. Örtüþen konularda her iki þirketin ve ülkenin menfaatlerini oluþturacak bir mutabakat ortaya çýktý. Mutabakatla daha verimli, mükerrerliklerin önüne geçilen ve önceliklendirmelerin iyi planlandýðý bir süreci yaþayacaðýz." dedi.

Mutabakatla yakalanan sinerjinin, uluslararasý iþlerde þirketlerin gücünü artýracaðýnýn altýný çizen Görgün, milli ve yerli platformlarýn yurt dýþýnda kullanýmýnýn artmasýyla yeni fýrsatlarýn ortaya çýkacaðýný vurguladý.

Görgün, þirketler arasý anlaþmalarýn yaygýnlaþacaðýný belirterek, "Büyük þirketlerimiz arasýnda görüþmeler devam ediyor. SSB'nin sorumluluðunda ve koordinasyonunda olan vakýf þirketleri ve bize baðlý þirketlerle alakalý Ýþtirakler Koordinasyon Kurulu kuracaðýz. Kurulda, þirketlerimizin üst düzey yöneticileri olacak. Yeni öz kaynak aktarýmlarý burada deðerlendirilecek. Ekosistemimizi ortak akýlla yönetme adýmýný atmýþ olacaðýz." diye konuþtu.

"MUTABAKATIN ÝÞBÝRLÝÐÝNÝ VE SÝNERJÝYÝ ARTIRACAÐINI DEÐERLENDÝRÝYORUM"

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol da savunma sanayisinde küresel çapta baþarý hikayelerinin baþladýðýnýn altýný çizerek, "Artýk dünya liginde iddialý ürünler yapmak için teknolojiye odaklanmak, temel stratejilerden biri olarak görünüyor. Bu faaliyete kaldýraç olan zaptý imzaladýk. Mutabakatýn, iþbirliðini ve sinerjiyi artýracaðýný deðerlendiriyorum." ifadelerini kullandý.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar da mutabakat ile iki þirket arasýndaki faaliyet alanlarýnýn çakýþan yerlerinin netleþeceðine iþaret ederek, "Ýki firma olarak geçmiþte uyum içerisinde çalýþtýk. Birçok projede iþ ortaklýðý yaptýk. Ortak kaynaklarýn daha verimli kullanýlmasý ve yatýrým tekrarlarýnýn önlenmesi amacýyla birçok alanda ana baþlýklar konusunda çalýþma alanlarýmýzý belirledik." dedi.

Görgün, Akyol ve Nacar, konuþmalarýn ardýndan mutabakat zaptýna imza attý.