Ýlk kez görücüye çýkacak! Yerli ve milli imkanlarla geliþtirildi
ABONE OL

Roketsan tarafýndan 22-26 Ekim tarihlerinde Ýstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleþtirilecek SAHA EXPO öncesinde Ýstanbul'da basýn toplantýsý düzenlendi.

Toplantýda SAHA EXPO'da ilk kez sergilenecek Roketsan Pusu, LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatý ve lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemi L-OMTAS tanýtýldý.

ÖNEMLÝ BÝR GÜÇ ÇARPANI OLACAK

Roketsan Genel Müdürü Murat Ýkinci, konuþmasýnda, üzerinde taþýdýðý 4 adet Cirit lazer güdümlü füze ile 8 kilometreye kadar etkin koruma saðlayacak Roketsan Pusu'nun yüksek manevra ve hareket kabiliyeti ile antitank savunmasýnda önemli bir güç çarpaný oluþturacaðýný söyledi.

Türk Kara Kuvvetlerinin en önemli vurucu gücü obüsler için geliþtirdikleri LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatýnýn ise 25 kilometreye ulaþan menzili ve 22 kilogramlýk harp baþlýðýyla görevlere hazýrlandýðýný anlatan Ýkinci, "Tanksavar sistemlerimizi ise yeni özelliklerle geliþtirmeye devam ediyoruz. Lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemimiz L-OMTAS, yarý aktif lazer arayýcý baþlýðýyla hedeflerini tam isabetle avlamak için geliyor. Üç ayaklý platformlardan atýlabilecek L-OMTAS ile tanklar, zýrhlý araçlar ve beton koruganlar gibi sert hedeflere karþý yeni bir savunma yeteneðini de ordumuza kazandýrýyoruz. Gücünü Türk milletinden alan bir þirket olarak geniþ ürün yelpazemizle ülkemizin savunmasýna güç katmaya ve geleceðimizi güvenli hale getirmeye devam edeceðiz." diye konuþtu.

30'UN ÜZERÝNDE ÜRÜNLE DEV ÇIKARMA

Ýkinci, SAHA EXPO'da Çelik Kubbe'nin vurucu gücü olacak hava savunma füzelerinden dünyaya nam salan SÝHA mühimmatýna, zýrhlarý delen antitank füzelerinden milli üretim olarak menzil rekorlarý kýran füze sistemlerine kadar 30'un üzerinde ürünü katýlýmcýlarla buluþturacaklarýný dile getirdi.

Roket ve füze sistemlerinde 36 yýldýr kazandýklarý bilgi ve tecrübeleriyle her geçen gün kabiliyetlerini katlayarak geleceðin teknolojilerine yön verdiklerine iþaret eden Ýkinci, þunlarý kaydetti:

"Türkiye'nin hava savunmasýnýn temelini oluþturacak Çelik Kubbe Projesi'nde Türkiye'nin roket ve füze üretim merkezi olarak tüm katmanlý hava savunma füzelerimizle yer alýyoruz. Alçaktan yüksek irtifaya kadar sýralanan, farklý menzillerde geliþtirilen ve çeþitli platformlara entegre edilen ürünlerimizle Çelik Kubbe Projesi'nin en önemli parçalarýndan biri olan vurucu gücünü oluþturuyoruz. Çelik Kubbe'nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydýrýcý gücü olacak Siper Ürün-2 Sistemi'nin atýþlý testini birkaç gün önce baþarýyla gerçekleþtirdik.

Ayný zamanda Türk Silahlý Kuvvetlerimizin envanterindeki tek enerji silahý olan Alka'ya FPV dronlarý imha kabiliyeti de kazandýrarak günümüzün en önemli tehditlerinden birini de etkisiz hale getirebilecek güce ulaþtýrdýk. Ayrýca henüz birkaç gün önce Levent yakýn hava savunma sistemimizin de ilk atýþ testini gerçekleþtirerek önemli bir kilometre taþýný daha geride býraktýk. Çelik Kubbe Projesi'nde yer alan ürünlerimizi yeni özelliklerle geliþtirmek ve projeye yeni sistemler dahil etmek için çalýþmalarýmýza aralýksýz devam ediyoruz."

"TÜRK SÝLAHLI KUVVETLERÝMÝZÝN GÜCÜNE GÜÇ KATIYORUZ"

Roketsan Yönetim Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Faruk Yiðit de geliþtirdikleri son teknoloji ürünlerle Türk Silahlý Kuvvetlerinin caydýrýcýlýðýna ve gücüne güç katarken dünyanýn dört bir yanýna gerçekleþtirdikleri ihracatla da Türkiye'ye önemli kazanýmlar saðladýklarýný söyledi.

Geçen yýllarda da yer aldýklarý dünyanýn en büyük 100 savunma ve havacýlýk sanayi þirketi içinde de hýzla yükselmeye devam ettiklerine dikkati çeken Yiðit, sözlerini þöyle tamamladý:

"Defense News Top 100 listesinin 2024 sýralamasýnda 2023 yýlýna göre 9 basamak birden yükselerek 71'inci sýrada yer almayý baþarmanýn haklý gururunu yaþýyoruz. Ýstanbul Sanayi Odasýnýn hazýrladýðý Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluþu 2023 Araþtýrmasý'nda ise genel sýralamada 2022 yýlýna göre 15 basamak birden yükselerek 50'nci sýrada yer almayý baþardýk. Ayrýca yurt dýþýna satýþýný gerçekleþtirdiðimiz yüksek katma deðerli ürünlerimiz ile de ÝSO 500 listesinde yer alan Türkiye'nin en çok ihracat yapan 39'uncu þirketi olduk. Türkiye'de AR-GE'ye en çok yatýrým yapan þirketlerden biri olarak bu baþarýlarýmýzý çok daha yükseklere taþýmak için çalýþmalarýmýza aralýksýz devam edeceðiz."

  • ROKETSAN
  • ÇELÝK KUBBE
  • hava savunma sistemleri