KAAN dünyada ses getirdi: Rakiplerimiz endiþeye kapýldý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, partisinin Adana mitinginde yaptýðý konuþmada Türk savunma sanayisinde yaþanan geliþmelerin dünyada ses getirdiðini söyledi.

DÜNYADAKÝ 4 ÜLKEDEN BÝRÝ OLDUK

Silahlarýmýzý kendimiz üretmeye baþladýk, insansýz hava araçlarýna büyük yatýrýmlar yaptýk. Bu alanda çalýþan firmalarýmýzý teþvik ettik. Türkiye savunma sanayi alanýnda adeta bir destan yazýyor. TCG Anadolu'yu geçen sene hizmete aldýk. ÝHA SÝHA'larda ilk 3 ülkeden biriyiz. Milli muharip uçaðýmýz KAAN ilk uçuþunu baþarý ile gerçekleþti. 5. nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk.

DÜNYA KAAN'I KONUÞUYOR

Bu gurur 85 milyon olarak hepimizin. Milletçe inandýk çalýþtýk ve hamd olsun baþardýk. Bunlar sadece baþlangýçtý. Daha fazlasýný, geliþmiþini, ilerisini yapacaðýz. Þimdi uçak modelimizin bir üst segmentini yapacaðýz. Yeni müjdelerimiz yolda. Biz yaparýz dedik mi yaparýz. Ýçimizdeki muhalifler ve mankurtlar anlamasa da Türkiye'nin nasýl büyük iþlere imza attýðýný dostlarýmýz iyi biliyor. Son 4 gündür dünya KAAN'ý konuþuyor.

RAKÝPLERÝMÝZ ENDÝÞEYE KAPILDI

Türkiye'nin savunma sanayi hamleleri konuþuluyor. Dostlarýmýz güven duyarken rakiplerimiz endiþeye kapýlýyor. Bizdeki mankurtlaþtýrýlmýþ zihinler KAAN'a bakýnca kalorifer peteði süpürge sapý görüyor. Ama Asya'dan Afrika'ya yüz milyonlar, güçlenen Türkiye görüyor. Türkiye'nin baþarýsý azmimizi artýrýrken dost ve kardeþ ülkelere cesaret aþýlýyor. Bu umutlarý boþa çýkarmayacaðýz.

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • KAAN
  • Türk savunma sanayi