KAAN mý, F-16 mý, F-22 mi? Çok konuþulacak cevap
ABONE OL

TÜRK Havacýlýk ve Uzay Sanayii (TUSAÞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroðlu, milli muharip uçak KAAN'da gelinen süreç ile ilgili TRT Haber'e açýklamalarda bulundu.

"2028'DE ÝLK TESLÝMATIMIZI HAVA KUVVETLERÝ'NE YAPMIÞ BULUNUYORUZ"

Demiroðlu, þunlarý söyledi: Ýlk test uçuþlarýmýzý yaptýk, bu sene bir uçuþ daha yapacaðýz. Ama esas geliþtirme test uçuþlarýmýz seneye baþlýyor. Gayet yolunda gidiyor. Ýnþallah önümüzdeki sene sonunda 2025'te uçuþlarýna baþlayacaklar. Ýki tane KAAN'ýmýz havalanmýþ olacak. 2028'de de ilk teslimatýmýzý Hava Kuvvetleri'ne yapmýþ bulunuyoruz. Bütün sipariþlerimizi vermiþ bulunuyoruz. Hazýrlýklarýmýz bu yönde devam ediyor. Çok agresif bir takvim. Herkes yapabilir misiniz diye soruyor ama biz bunu yapacaðýz.

"F-16'DAN ÇOK DAHA GÜÇLÜ"

KAAN'ýn F-16'larla kýyaslanmasýnýn mümkün olmadýðýný belirten Demiroðlu, "Bu bir arabayla bir uçaðý kýyaslamak gibi bir þey. KAAN'ýn özelliklerinin bazýlar þu anda F-22'de bile yok" dedi.

HÜRJET'TE SON DURUM

HÜRJET'te son durum ile ilgili de konuþan Demiroðlu, "HÜRJET'in teslimatýna 2026 içerisinde baþlayacaðýz. Seri üretime de baþladý. Avrupa, Asya ve Afrika'dan ciddi talepleri var. Ýkinci HÜRJET prototipi üretiliyor. Bu ay içerisinde o da görücüye çýkacak. Uçarken görmeyi planlýyoruz. 45.000 feet irtifayý geçtik. 50.000 feet'i planlýyoruz. Esas hedefimiz süpersonik hýzlara çýkmasý." ifadelerini kullandý.

KAAN'da heyecanlandýran geliþme

Türklerden kardeþ ülkeye çýkarma

KARGU dünyanýn gündeminde: Terörle mücadelede avantaj saðlayacak

  • Fatih Demiroðlu
  • KAAN