KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadili 400 bin dolar
ABONE OL

ASELSAN tarafýndan geliþtirilen TULGAR Kaska Monteli Gösterge Sistemi (HMDS)'nin, F-16 platformunda uçuþ testleri baþladý. TULGAR, KAAN savaþ uçaðýnda pilotlar tarafýndan kullanýlacak.

KAAN'A TULGAR GELÝYOR! F-35'TEKÝ MUADÝLÝ 400 BÝN DOLAR

F-35'teki muadili 400 bin dolar olan TULGAR, pilotlarýn iþ yükünün azaltýlmasýnda önemli bir yere sahip olacak.

Yerli kask görüntüleme sistemine iliþkin Ahaber'e konuþan emekli Hava Pilot Tuðgeneral Dr. Hüseyin fazla, "TULGAR dediðimiz þey uçuþ kaský aslýnda. Uçaðýn sistemleri geliþtikçe kask da geliþiyor. Buna gece görüþ gözlüðü de entegre edilebiliyor. TULGAR'ýn diðer normal kasklardan farklý olduðunu ifade eden Fazla, yeni sistemle sayýsal verilen pilotun vizörüne aktarýlacaðýný söyledi.

Vizör Yansýtmalý Renkli Ekran, 40 Derece Görüþ Alaný Entegre Sayýsal Gece Görüþ, Hibrit (Ataletsel ve Optik) Kafa Takip Yeteneði bulunan TULGAR Sistemi, sabit kanatlý platformlar için ASELSAN bünyesinde tasarlanmýþ bir vizör yansýtmalý kaska monteli gösterge sistemidir. Sistem, pilot ve hava aracýnýn imkan ve kabiliyetleri ile görev sahasý farkýndalýðýný artýrmak amacýyla sayýsal gece görüþ, renkli ekran ve hassas kafa takibi teknolojilerine sahip.