KAAN'ý bekliyorlar! Türkiye'den dünyaya mesaj
ABONE OL

SOLOTÜRK pilotlarý, TEKNOFEST Adana'da gerçekleþtirdikleri gösteri uçuþlarýyla beðeni toplarken, milli muharip uçak KAAN'la da gösteri yapmanýn gururunu yaþamak istiyor.

Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaðý olduðu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde 128 kurumun katýlýmýyla Adana Havalimaný'nda gerçekleþtiriliyor.

Festivalde SOLOTÜRK pilotlarý da ziyaretçilere nefes kesici hava gösterileri sunduktan sonra Türk Hava Kuvvetleri'nin standýnda AA muhabirinin sorularýný yanýtladý.

SOLOTÜRK birinci gösteri pilotu Binbaþý Murat Bakýcý, TEKNOFEST 2024 kapsamýnda Adana'da olmaktan dolayý mutlu olduðunu söyledi.

Adana'da geçen sene de gösteri uçuþu gerçekleþtirdiklerini hatýrlatan Bakýcý, bu þehirdeki coþkunun da diðer þehirlerde olduðu gibi oldukça yüksek olduðunu ifade etti.

Bakýcý, TEKNOFEST'te görev yapmanýn gurur verici olduðunu vurgulayarak, Milli Teknoloji Hamlesi ile bu gibi organizasyonlarýn, Türk gençliðinin ilerleyen zamanlarda nerelere geleceðini gösteren etkinlikler olduðunu kaydetti.

Türkiye'nin savunma sanayisinde attýðý adýmlara da dikkati çeken Bakýcý, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Burada Türk mühendislerinin tezgahlarýndan, ellerinden çýkan milli hava unsurlarýyla uçuþlar gerçekleþtiriyoruz. Bizler de Türk pilotlar olarak gururlanýyoruz. Türk havacýlýðýnýn geldiði nokta konusunda tüm dünyaya da mesaj veriyoruz. Milli muharip uçaðýmýz da inþallah yakýn zamanda gökyüzündeki yerini alacak. Onlarla Türk Hava Kuvvetleri olarak, Türk Silahlý Kuvvetleri olarak gösteri yapmanýn gururunu yaþayacaðýz."

- "DÜNYANIN EN ÝYÝ PÝLOTLARI TÜRK PÝLOTLARI DÝYORLAR"

Hava Pilot Binbaþý Yasin Dikkule ise TEKNOFEST'te olmaktan ve gösterilerle Türk pilotlarýn gücünü ve performansýný göstermekten dolayý çok mutlu olduðunu söyledi.

Dikkule gerçekleþtirdikleri uçuþlara dair, "Burada milli unsurlarýmýzla beraber kol uçuþlarý gerçekleþtiriyoruz. Kol uçuþlarýnda tüylerimiz diken diken oluyor. Türk halkýnýn, mühendislerinin, gençlerinin ürettiði milli unsurlarla uçtuðumuzda gururlanýyoruz." dedi.

SOLOTÜRK Halkla Ýliþkiler Subayý Üsteðmen Alper Þen de havada pilotlarýn bir gösteri sunduðunu ve bu gösteriye þarkýlarla, þiirlerle, müziklerle renk katmayý amaçladýðýný belirtti.

Yurt dýþýna çýkýldýðýnda o ülkeye yönelik yerel dilde sunumlar da yapýldýðýný ve izleyicilerden olumlu dönüþler aldýklarýný anlatan Þen, SOLOTÜRK uçuþlarýna dair, "O uçaðý her gördüðümde, her seferinde o heyecanla sunum yapýyorum. Aslýnda eðer o duyguyu geçirebiliyorsam, onun da gizli tarafý bu. Her seferinde ben de o duyguyu hissediyorum. Sahnede de sunmak ayrý bir deneyim." dedi.

Halkla Ýliþkiler Astsubayý Muhammed Bölükbaþý ise farklý ülkelerde yaptýklarý gösteriler sonrasý izleyenlerden aldýklarý yoruma dair, "Diðer ülkelerin pilotlarý da geliyor. Farklý ülkelerden insanlar gelip izliyor. Bakýyorlar ve 'dünyanýn en iyi pilotlarý Türk pilotlarý' diyorlar. Bütün gösterilerde ayný heyecaný yaþýyoruz. Onlar heyecanlanýyor, ben de heyecanlanýyorum. Bir çocuðun gözlerine baktýðýmda o ýþýltýyý gördüðümde, havacýlýða olan sevgisini hissettiðimde her seferinde duygulanýyorum." diye konuþtu.

KAAN mý, F-16 mý, F-22 mi?

T625 GÖKBEY için geri sayým baþladý

KAAN'da heyecanlandýran geliþme

  • KAAN
  • pilot
  • TEKNOFEST Adana