Karar Ankara ziyaretinden sonra geldi: Türkiye'den Bayraktar TB2 satýn alacaklar
ABONE OL

Endonezya Hava Kuvvetleri, Endonezya askeri operasyonlarý için Türkiye'den yaklaþýk 2-5 milyon ABD dolarý karþýlýðýnda Bayraktar TB2 satýn almayý planlýyor.

Bu kararýn Endonezya Hava Kuvvetleri Komutaný Hava Mareþal Muhammed Tony Harjono'nun insansýz hava aracýnýn fizibilitesini ve performansýný deðerlendirmek üzere Ankara'ya yaptýðý ziyaretin ardýndan alýndýðý belirtildi.

Harjono, Bayraktar TB2'nin gözetleme ve keþif görevleri için oldukça uygun olduðunu, bu sayede mevcut Endonezya Hava Savunma Sistemlerine önemli faydalar saðlayacaðýný söyledi.

Yabancý basýnda yer alan haberde ise, "Bayraktar TB2, yer kontrol istasyonu, yer veri terminali, uzaktan görüntüleme terminali ve geliþmiþ temel modül ile donatýlmýþ taktik bir ÝHA'dýr. Bu ÝHA ayrýca istihbarat, gözetleme, keþif (ISR) ve silahlý saldýrý görevlerini yerine getirebilen MALE kategorisine de dahildir. Bu arada Bayraktar, Suriye, Libya ve Karabað muharebe bölgelerinde kullanýldý. Bu ÝHA, çeþitli operasyonel alanlarda hava savunmasýnda etkinliðini ve yeteneðini gösterdi. Bu arada Bayraktar TB2, Ukrayna, Katar, Libya ve Azerbaycan gibi çok sayýda ülkeye ihraç edildi" ifadeleri yer aldý.