Kemankeþ 2'de kritik bir eþik daha aþýldý! Selçuk Bayraktar paylaþtý
ABONE OL

Baykar tarafýndan geliþtirilen yüksek teknoloji ürünü insansýz sistemlerin testleri baþarýyla devam ediyor.

Kemankeþ 2 Mini Akýllý Seyir Füzesi'nin Edirne'nin Keþan ilçesinde bulunan Baykar Uçuþ Eðitim ve Test Merkezinde yürütülen test süreci de baþarýyla yürütülüyor.

Test takvimi kapsamýnda gerçekleþtirilen Sistem Tanýmlama Testi de baþarýlý bir þekilde tamamlandý.

Yaklaþýk 1 saat havada kalabilen mini akýllý seyir füzesi, sahip olduðu jet motoru sayesinde süratle yol alarak düþman hattý gerisindeki en riskli hedeflere karþý etkinlik gösterebilecek. 200+ kilometre görev menziline sahip Kemankeþ 2, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanýyarak zorlu hava þartlarýnda dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak.

Yapay zekâ destekli oto pilot sistemi ile otonom uçuþ gerçekleþtirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirerek muharebe sahasýnda dengeleri deðiþtirecek. Gece ve gündüz þartlarýnda kullanýlabilecek KEMANKEÞ 2, barýndýrdýðý anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karýþtýrmalardan etkilenmeden görev yapabilecek. Kemankeþ 2, elde ettiði tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanýcýya veri takibi konusunda destek saðlayacak.

Stratejik hedeflere karþý kullanýlmak üzere Baykar tarafýndan milli ve özgün olarak geliþtirilen mini akýllý seyir füzesinin ilk versiyonu Kemankeþ 1, 27 Nisan - 1 Mayýs tarihleri arasýnda Atatürk Havalimaný'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'te ilk kez halka açýk bir þekilde sergilenmiþti. Ýlk atýþ testini ise 14 Haziran 2023'te Bayraktar TB2 SÝHA'dan ateþlenerek baþarýyla tamamlamýþtý.