Kýrgýzistan, Türkiye'nin 4 SÝHA/ÝHA platformunu satýn alan ilk ülke oldu
ABONE OL

Kýrgýzistan, Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii A.Þ. (TUSAÞ) tarafýndan geliþtirilen insansýz hava aracý ANKA'nýn satýn alýndýðý duyurdu.

Açýklama Kýrgýzistan Cumhurbaþkanlýðý Basýn Servisi Baþkaný Daiyrbek Orunbekov'dan geldi. Orunbekov sosyal medyadan yaptýðý paylaþýmda, "Benzeri görülmemiþ modern askeri teçhizat satýn alýndý ve Kýrgýzistan'a teslim edildi" ifadelerini kullandý.

KIRGIZÝSTAN, TÜRKÝYE'NÝN 4 SÝHA/ÝHA PLATFORMUNU SATIN ALAN ÝLK ÜLKE OLDU

Daha önceden Türkiye'den Bayraktar, Aksungur ve Akýncý insansýz hava aracý tedarik eden Kýrgýzistan, Anka ile birlikte Türkiye'nin aktif görevdeki dört SÝHA/ÝHA platformunu da satýn alan ilk ülke oldu.

Orunbekov, Türkiye'den teslim alýnan SÝHA/ÝHA sayýsýyla ilgili ayrýntýya yer vermedi.

Aralýk 2021'de Bayraktar TB2 SÝHA'larýný teslim alan Kýrgýzistan Eylül 2022'de TB2'ler için yeni bir üssün açýlýþýný yapmýþtý ve törende General Kambýçek Taþiyev de yer almýþtý. Kýrgýzistan Cumhurbaþkaný Sadýr Caparov açýlýþta, "Kýrgýzistan sýnýrlarýnýn güvenliðinin saðlanmasý devletin önceliklerindendir. Ýleride sýnýr muhafýzlarýnýn yaþam ve çalýþma koþullarýnýn iyileþtirilmesi için çalýþmalar devam edecek" ifadelerine yer vermiþti.