Kýzýlelma ve ATAK'a iþaret ettiler: En iyi seçenek Türkiye'den almak
ABONE OL

Nijerya'nýn savunma sanayinde yürüttüðü görüþmelere iliþkin çarpýcý bir analiz yazýsý yayýmlayan ülke basýný, Kýzýlelma ve ATAK'a iþaret etti.

Nijerya Devlet Baþkaný Bola Ahmed Tinubu'nun orduyu güçlendirme çabalarýnýn memnuniyet verici olduðu belirtilen yazýda Nijerya Devlet Bakaný Bello Matawalle'nin saldýrý helikopterlerinin tedariki amacýyla Türkiye'de bulunduðu kaydedildi.

KIZILELMA VE ATAK'A ÝÞARET ETTÝLER: EN ÝYÝ SEÇENEK TÜRKÝYE'DEN ALMAK

Birkaç kiþiyi zenginleþtirmek adýna imzalanan silah anlaþmalarýnýn tersine, eski uygulamalara son verilmek istendiðinin vurgulandýðý yazýda, "Askeri alanda iyi olan uzmanlara bakýldýðýnda size askeri donanýmlarýnýz için iki ülkeden alýþveriþ yapmanýz gerektiðini söyleyecektir: Türkiye ve Brezilya... Bu iki ülke size ABD, Rusya, Çin, Fransa ve Birleþik Krallýk'ýn aksine ayný deðeri daha düþük bir maliyetle sunuyor" denildi.

Bakan Matawalle'nin Türkiye ziyaretine atýfta bulunan Nijerya basýný, "Türk savunma sanayiinin son zamanlarda üretmeye baþladýðý üst düzey ürünlerden sadece biri olan ATAK helikopterinin teslim almamýz bekleniyor" ifadelerini kullandý.

Türkiye'nin savunma alanýndaki bilgisine ve tecrübesine övgüde bulunuldu. Bayraktar KIZILELMA insansýz savaþ uçaðý hakkýnda detaylara yer verildi.

Geçmiþ yönetimler tarafýndan yýllarca ihmal edilen Nijerya Savunma Sanayii Kurumu'nun (DICON) iþlevselliðe kavuþturulmasý gerektiðinden bahsedildi.