Cezayir'in gözü ANKA-S ÝHA'da! Kuzey Afrika'da Türkiye rüzgarý
ABONE OL

Türkiye'nin yüz aký projeleri olan ÝHA ve SÝHA'lar dünya devlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Eylül 2021'de Fas, Baykar'dan 70 milyon dolara satýn aldýðý 13 silahlý insansýz hava aracýndan ilkini teslim aldý.

Bölgede iki devlet arsýnda süre gelen çekiþme bu hamleden sonra derinleþti.

DÜNYA BASININDA

Onlarca ülkenin arasýna son olarak Cezayir eklendi. Middle East Eye internet sitesinin aktardýðýna göre, Kuzey Afrika'da Fas'tan sonra Cezayir de ÝHA'lar için harekete geçti.

Cezayir'in, aylarca süren müzakereler döneminde mevcut tüm Türk ÝHA ve SÝHA'larýný incelediði belirtildi.

ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Haberde Türk Büyükelçisi Mahinur Özdemir'e de övgü dolu sözlerle atýfta bulunuldu, "Müzakereler, akýcý bir Fransýzca konuþan ve siyasi olarak atanan ve herhangi bir sorun ortaya çýktýðýnda Türkiye Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a doðrudan baðlanan Özdemir'in yardýmýyla ilerledi." denildi.

10 ADET ANKA-S ÝHA SATIN ALINDI

"Nihayetinde Cezayirliler, Ukrayna'nýn yaný sýra Suriye , Libya ve Daðlýk Karabað'da kanýtlanmýþ deneyime sahip büyük savaþ uçaðý olan ünlü Bayraktar TB2'lere karþý karar verdiler." ifadelerine yer verilen haberde süreç sonunda Cezayir'in TUSAÞ tarafýndan üretilen 10 adet ANKA-S ÝHA satýn alýnmasýna karar verildiði kaydedildi.

"KUZEY AFRÝKA ÇÖLLERÝNDE KULLANIÞLI"

Haberde, "ANKA-S, orta irtifa, uzun ömürlü ve 30 saat kesintisiz uçabiliyor. Uydu baðlantýsý sayesinde diðer seçeneklere göre çok daha geniþ bir alaný kapsayabilir. Bu da binlerce kilometrelik çölü olan Kuzey Afrika gibi yerlerde kullanýþlý olduðu anlamýna geliyor." denildi.

Star Gazetesi