Þirketten yapýlan açýklamaya göre, BMC, askeri araçlarýný ve BMC POWER tarafýndan yüzde 100 Türk mühendisliðiyle geliþtirilen motorlarýný Ýstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararasý Savunma, Havacýlýk ve Uzay Sanayi Fuarý'nda ziyaretçilerin beðenisine sunarak, BMC Power'ýn Mavi Vatan için geliþtirmeye devam ettiði LEVEND ve MAVÝ BATU marin motorlarý için de tanýtým törenleri düzenledi.
Bugüne kadar kara savunma araçlarý için yerli motor üretiminde aktif olan BMC, yerli motor MAVÝ BATU ile denizlerde de savunmaya katký saðlayacak.
Açýklamada görüþlerine yer verilen BMC Yönetim Kurulu Baþkaný Fuat Tosyalý, askeri gemilerinin kalbi olacak MAVÝ BATU Motor Geliþtirme Projesinin ana yüklenicisi olmaktan büyük bir onur duyduklarýný belirtti.
Tosyalý, ALTAY tanký için geliþtirdikleri BATU Motoru esas alýnarak geliþtirilen MAVÝ BATU'nun Türkiye'ye hayýrlý olmasý dileðinde bulunarak, þunlarý kaydetti:
"Türkiye, zor bir coðrafyada bulunuyor ve tarih boyunca bu zorluklarý aþmak için güçlü olmak zorunda kaldý. Tam baðýmsýz Türkiye için güçlü bir ordunun, yerli ve milli savunma sanayisinin ne kadar önemli olduðunu her geçen gün daha iyi anlýyoruz. Bu bilinçle, BMC olarak, BMC POWER þirketimizle, sadece kara araçlarýmýz için deðil, deniz platformlarýmýz için de yerli ve milli motorlar geliþtirmek amacýyla var gücümüzle çalýþýyoruz. Mavi Vatan için koruyucu olacak gemilerimize milli gücümüzü kazandýrma yolunda büyük bir adým olacak bu kutsal görevi bize layýk gören baþta Savunma Sanayii Baþkaný'mýz Prof. Dr. Haluk Görgün olmak üzere, tüm Savunma Sanayii Baþkanlýðý yöneticilerine en içten teþekkürlerimi sunuyorum. MAVÝ BATU projesinin ülkemize hayýrlý olmasýný diliyorum."
- BMC POWER KARADA VE DENÝZDE YERLÝ MOTORLARIYLA ÖNCÜ
BMC POWER þirketi tarafýndan geliþtirilen 400 beygirlik TUNA Motoru, geçen yýl BMC Vuran araçlarýna entegre edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlýðý ve Jandarma Genel Komutanlýðý'nýn kullanýmýna sunuldu.
Ayný motorun Kirpi II araçlarýna entegre çalýþmalarý da devam ediyor. BMC POWER tarafýndan geliþtirilen 600 beygirlik AZRA Motoru'nun Tank Taþýyýcý Araçlara entegrasyonu için de test aþamasýna gelindi. Þirket, geliþtirmekte olduðu 1000 beygirlik UTKU ve 1500 Beygirlik BATU Projelerinde de çalýþmalarýna yoðun þekilde devam ediyor.
Kara savunma araçlarýnýn yaný sýra deniz platformlarý için de yerli ve milli motorlar geliþtirmeye baþlayan BMC POWER, daha önce 600 Beygirlik AZRA Motoru'nun Marinize edilmesi ile LEVEND Motoru'nu geliþtirdi.
- BMC SAHA EXPO 2024'TE ASKERÝ ARAÇ VE MOTORLARIYLA FARK OLUÞTURUYOR
Türk Savunma Sanayi Kara Aracý Üreticileri arasýnda iki yýl üst üste ihracat lideri olan BMC, SAHA EXPO 2024'te, KÝRPÝ'nin baðýmsýz süspansiyon ve son teknolojilerle donatýlarak geliþtirilen versiyonu KÝRPÝ II, modüler tavan konsepti ile tek platformda çoklu görev kabiliyeti sunan ALTUÐ, yüksek koruma, hareket kabiliyeti ve farklý silah sistemleri entegrasyonuyla öne çýkan yerli motorlu VURAN, yüksek balistik korumalý kabin ve mühimmat dolaplarýyla 2 dakikada atýþa hazýrlanma veya mevzi deðiþtirme kabiliyeti olan OBÜS 8x8 ve Türk Silahlý Kuvvetleri'nin sahadaki önemli ateþ güçlerinden biri olan Yeni Nesil FIRTINA Obüsü'nü sergiliyor.
Ayrýca BMC POWER tarafýndan yüzde 100 Türk mühendisliðiyle geliþtirilen 400 BG gücündeki TUNA, deniz araçlarý için geliþtirilen 600 BG marin motor LEVEND ve 1500 BG gücündeki BATU da SAHA EXPO'da ziyaretçilerin beðenisine sunuluyor.