Malezya, Türkiye ile imzaladýðý savunma anlaþmasýyla bir ilki gerçekleþtirdi!
ABONE OL

Malezya ile Türkiye arasýnda 'Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptý imzalandý. STM tarafýndan inþa edilecek üç korvet için kabul mektubu takdimi gerçekleþtirildi.

Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðý'nda gerçekleþen törene; Malezya Savunma Bakaný Mohamed Khaled Nordin, Savunma Sanayii Baþkaný Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Baþkan Yardýmcýlarý Prof. Dr. Ýhsan Kaya, Mustafa Murat Þeker, Hüseyin Avþar ve Gökhan Uçar; Malezya Savunma Bakanlýðý ve Malezya Ýçiþleri Bakanlýðý heyetleri ve sektör temsilcileri katýlým saðladý.

"MALEZYA'NIN SAVUNMA ÜRÜNLERÝ TEDARÝKÝNE YÖNELÝK DEVLETTEN DEVLETE ÝLK ANLAÞMASI"

SSB Baþkaný Prof. Dr. Haluk Görgün, Mutabakat Zaptý imza ve kabul mektubu takdim töreni kapsamýnda gerçekleþtirdiði konuþmasýnda þunlarý kaydetti:

"Bugün, Türkiye ile Malezya arasýnda imzalanan "Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptý (MoU) ve Kýyý Görev Gemisi (Littoral Mission Ship) Batch 2 Projesi'nin Kabul Mektubu (LoA) Takdim Töreni'ne hep beraber þahitlik etmekteyiz. Malezya ile savunma ürünlerinin tedarikine dair imzalamýþ olduðumuz Mutabakat Zaptý (MoU), ülkemiz ile dost ve müttefik ülke Malezya arasýndaki savunma sanayii iþ birliðinde yeni bir stratejik ortaklýk döneminin müjdecisidir. Malezya'nýn savunma ürünlerinin tedarikine iliþkin devletten devlete imzaladýðý ilk resmi belge niteliðindeki bu Mutabakat Zaptý (MoU), Türk Savunma Sanayii'nin geldiði noktayý ve müttefiklerimizin bize duyduðu güveni göstermektedir. Öte yandan, bugün Kabul Mektubu (LoA) takdim edilen LMS Batch 2 Projesi, iki ülke arasýnda deniz platformlarý alanýnda inþa edilecek uzun vadeli iþ birliðinin baþlangýcý niteliðindedir. Bu projenin baþarýlý bir þekilde hayata geçirilmesi; Malezya Kraliyet Donanmasý'nýn 15'ten 5'e Dönüþüm Programýnýn önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek diðer projelerinde de Türk savunma sanayiinin çözüm ortaðý vasfýyla öncelikli olarak yer almasýný saðlayacaktýr. Önümüzdeki dönemde Malezya gibi dost ve müttefik ülkeler ile ortak geliþtirme ve üretim, teknoloji transferi ve kazan-kazan modeli yaklaþýmlarýmýzý güçlendirerek sürdüreceðiz. Türkiye'nin Yeni Yüzyýlýnda, savunma sanayii alanýnda sahip olduðumuz teknolojilerimizi, bilgi birikimimizi ve uzmanlýðýmýzý dost ve kardeþ ülkeler ile birlikte paylaþarak, hep beraber geliþeceðiz."