Milli Balistik Merkezi'nin 2022'nin sonunda tamamlanmasý planlanýyor
ABONE OL

Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, merkezin Savunma Sanayi Müsteþarlýðý ve Türk Silahlý Kuvvetleri ile tüm güvenlik birimleri tarafýndan ortak bir þekilde planlandýðýný belirtti.

Test merkezinin Gölbaþý'nda bulunan Kriminal Daire Baþkanlýðý Yerleþkesi'nin yanýna kurulacaðýný ifade eden Soylu, þunlarý kaydetti:

"Bizim için böyle bir Milli Balistik Merkez önemli. Sebebi, biz özellikle bu deneylerimizi ve bu laboratuvar çalýþmalarýmýzý yurt dýþýnda yaptýrýyorduk. Çok geliþmiþ bir merkezin altyapý hazýrlýklarý baþlýyor. Zannediyorum bu yýlýn yarýsýndan itibaren bina ve inþa faaliyetleri baþlayacak. Çok çabuk bir zaman içerisinde Türkiye'nin Milli Balistik Merkezi olabileceðini ifade etmek istiyorum.

Özellikle savunma sanayinde faaliyet gösteren firmalarýmýzýn üretmiþ olduklarý hafif ateþli silah mühimmat ve balistik koruyucu yelek, araç, zýrh, cam, ayrýca kamunun aldýðý, alacaðý savunma sanayi ürünlerinin uluslararasý standartlara uygun olup olmadýðý amacýyla yurtdýþýna yapýlan test ve muayenelere 2005-2015 yýllarý arasýnda 130 milyon dolar ödenmiþ."

Kriminal Daire Baþkanlýðý'nýn Milli Balistik Test Merkezi'nin kurulmasý çalýþmalarýna 2015'te baþladýðýný hatýrlatan Soylu, "Savunma Sanayi Baþkanlýðý öncülüðünde bugün gelinen aþamada proje, ilgili kurullardan onay alarak bütçesi ayrýldý. Avan Projesi ve fizibilite çalýþmalarý yapýlan merkezin 2022'nin sonuna kadar bitmesi planlanýyor." diye konuþtu.