Milli Muharip Uçak, HÜRJET, ANKA 3... Temel Kotil ve Ýsmail Demir peþ peþe açýkladý
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Ýsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ýn (MMU) ardýndan, HÜRJET'in de piste çýktýðýný belirterek, "Yerli ve milli jet uçaðýmýz koþmaya baþladý, gökyüzüne kavuþmak için gün sayýyor. Emeði geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadesini kullandý.

MMU'DAN SONRA HÜRJET DE PÝSTE ÇIKTI

Demir, Twitter hesabýndan, Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii'sini (TUSAÞ) etiketleyerek, HÜRJET'e iliþkin paylaþýmda bulundu.

MMU'nýn ardýndan, HÜRJET'in de piste çýktýðýný bildiren Demir, þu deðerlendirmeleri yaptý:

"Dün Bismillah dedik bugün Maþallah! Yerli ve milli jet uçaðýmýz koþmaya baþladý gökyüzüne kavuþmak için gün sayýyor. Emeði geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin."

"ANKA 3 DE ÝLK UÇUÞUNU GERÇEKLEÞTÝRECEK"

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii (TUSAÞ) Genel Müdürü Temel Kotil, "Binlerce çalýþma arkadaþýmýz ve iþ ortaklarýmýzla ortaya çýkardýðýmýz ürünlerimizi Çanakkale þehitlerimize armaðan ediyoruz." ifadelerini kullandý.

Kotil, Twitter hesabýndan HÜRJET'e iliþkin paylaþýmda bulundu.

Türkiye Yüzyýlý'nda millete olan sözlerini tuttuklarýný bildiren Kotil, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"MMU ve HÜRJET taksi yaptý, ATAK 2 yakýnda motor çalýþtýracak, ANKA 3 de ilk uçuþunu gerçekleþtirecek. Binlerce çalýþma arkadaþýmýz ve iþ ortaklarýmýzla ortaya çýkardýðýmýz ürünlerimizi Çanakkale þehitlerimize armaðan ediyoruz. Ýnanç, emek, baþarý... Bu sevinci bizlere yaþattýklarý için tüm çalýþma arkadaþlarýma bir kez daha sonsuz teþekkürlerimi sunuyorum."