Milli Muharip Uçak için benzersiz hazýrlýk! Bugüne kadar üretilmemiþti
ABONE OL

Sabit ve döner kanat hava platformlarý için kritik alt sistemlerin Ar-Ge, tasarým ve üretim faaliyetleri gerçekleþtiren TAAC, havacýlýk teknolojileri alanýnda projeler geliþtiriyor. Bu kapsamda 2023 yýlýnda hangardan çýkacak olan Milli Muharip Uçak'ýn uçuþ kontrol sisteminin, iniþ takýmýnýn ve silah kapaðýnýn açma/kapama hareket mekanizmalarýný geliþtirmeye devam eden þirket, HÜRJET'in birçok test ve doðrulama çalýþmalarýnýn gerçekleþtirileceði Demir Kuþ Test Sistemi'nin de Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii tesisleri içinde tasarým ve kurulumunu gerçekleþtiriyor.

Milli havacýlýk ekosisteminde havacýlýk teknolojileri alanýnda dýþa baðýmlýlýðý azaltmayý hedefleyen TAAC, nitelikli mühendis kadrosu ile baðýmsýz havacýlýk endüstrisi için yerlileþtirme ve yerli ikame sistem çalýþmalarýna katký saðlýyor. Bir hava aracýnýn ihtiyaç duyduðu tüm hareket kontrol sistemlerinin yerli olarak geliþtirilmesi yönünde projelerine devam eden þirket, önümüzdeki yýllarda oluþturduðu deðer ile havacýlýk için kritik olan bu sistemlerin ihraç edilmesi için çalýþmalarýný hýzlandýrmayý hedefliyor.

"GERÇEKLEÞTÝRÝLEN BU PROJELERDE EMEÐÝ GEÇEN ÇALIÞMA ARKADAÞLARIMIZA TEÞEKKÜR EDÝYORUM"

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Havacýlýk alanýnda yerli ve milli teknolojiler için çalýþmalarýmýz devam ediyor. Altýnay Havacýlýk ile ortak Ýþtirakimiz olan TAAC Havacýlýk Teknolojileri sektörün kritik alanda ihtiyaç duyduðu sistemleri ülkemize milli imkânlarla kazandýrmak için önemli projeler yürütüyor. 2023 yýlýnda hangardan çýkacak olan Milli Muharip Uçak üzerinde de yer alacak olan bu sistemler ülkemizin yerli, özgün ve baðýmsýz havacýlýk ekosistemine de katký saðlayacak. Gerçekleþtirilen bu projelerde emeði geçen çalýþma arkadaþlarýmýza teþekkür ediyorum" þeklinde konuþtu.

ALTINAY Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný Hakan Altýnay ise "Savunma ve Havacýlýk sektöründeki dýþa baðýmlýlýðý kýrmak ve ülkemizi bu alanda güçlendirerek ileri taþýmak adýna uzun yýllardýr çalýþýyoruz. TUSAÞ ile ortak kurduðumuz TAAC Havacýlýk Teknolojileri isimli iþtirakimiz ile bu çabalarýmýzý, kritik havacýlýk bileþenleri özelinde daha da ileri götürüyoruz. Baþta ülkemizin beka projesi olan Milli Muharip Uçak olmak üzere pek çok yerli hava platformumuz için, bugüne kadar Türkiye sýnýrlarý içerisinde geliþtirilmemiþ projeleri hayata geçireceðiz. Ülkemizin geliþip güçlenmesi adýna alýn teri döken tüm arkadaþlarýmýza teþekkür ederim" diye konuþtu.