KAAN, ANKA-3, SÜPER ÞÝMÞEK... Mükemmel üçlü savaþ doktrinini deðiþtirecek
ABONE OL

Milli Muharip Uçak KAAN'ýn dünya harp tarihine adýný yazdýracak özelliði ortaya çýktý. KAAN, ANKA-3 SÝHA ve yüksek hýzlý hedef uçak SÜPER ÞÝMÞEK'e komut verebiliyor. Mükemmel üçlü operasyonlarda kol uçuþuyla görev yapacak.

Baþkan Recep Tayyip Erdoðan'ýn yerli ve milli teknoloji hamleleriyle savunma sanayiinde dünya markasý haline gelen Türkiye, parmak ýsýrtan teknolojisiyle Milli Muharip Uçak KAAN'ý geçtiðimiz ay hangardan çýkardý. Sabah'ýn haberine göre, 5. nesil teknolojiye sahip KAAN, kardeþleri TUSAÞ yapýmý ANKA-3 SÝHA ve yüksek hýzlý hedef uçaðý SÜPER ÞÝMÞEK ile savaþ doktrinini de deðiþtirecek.

MÜKEMMEL ÜÇLÜ: KAAN pilotunun takacaðý süper teknolojik özel bir kaskla havada Milli Muharip Uçak SÝHA'larla konuþacak. Kol uçuþu gerçekleþtirecek "mükemmel üçlü" düþmanýn hava savunma sisteminin kafasýný karýþtýracak. KAAN minimum risk altýnda ana hedefleri yerle bir ederken, operasyonlarda maliyeti çok daha az olan SÝHA'lar ve SÜPER ÞÝMÞEK ileri sürülecek.

KAAN MÝNÝMUM RÝSKLE ÝMHA EDECEK: Ýlk etapta SÝHA'lar hedeflere KAAN tarafýndan yönlendirilecek. ANKA-3'ün görünmezlik kabiliyetinden istifade edilecek ve fýrlatýlacak SÜPER ÞÝMÞEK hedefe yönelecek. O anda yaydýðý frekansla savaþ uçaðý gibi algýlanacak. Bu sýrada KAAN da asýl hedefleri minimum risk ile imha edecek. Böylece KAAN ve üstün teknoloji kullanan pilotlar güvenle üslerine dönecek. KAAN'ýn hava-havanýn yaný sýra hava-yer muharebelerinde de aktif olarak kullanýlmasý planlanýyor. KAAN, yüksek manevra kabiliyeti ve güçlü bir itki sistemi, süper seyir kabiliyeti, uzun harekât yarýçapý, radarda düþük görünürlük, sensör füzyonu, geliþmiþ veri baðý ve yüksek hassasiyete sahip mühimmatlar atabilme kabiliyeti ile göz dolduruyor.

RADAR ÝZÝ YOK DENECEK KADAR AZ: 40 bin fitte görev yapabilen delta kanatlý ANKA-3, radar izi ve görünürlüðünün çok az olmasý nedeniyle dünyadaki muadillerinden ayrýlýyor. SÜPER ÞÝMÞEK'in ise elektronik harp, elektronik destek ve elektronik taarruzu da içeren 11 farklý görev icra etmesi planlanýyor.

SAVUNMA SÝSTEMLERÝNÝ ÞAÞIRTACAK

* KAAN, SÜPER ÞÝMÞEK ve ANKA-3 SÝHA birlikte yola çýkacak.

* KAAN pilotu özel bir kaskla SÝHA'lara havada komut verecek.

* SÝHA'lar önden hedefe gidip görüntü alacak ve belirlenen ön mevzileri vuracak.

* ANKA'dan fýrlatýlabilen SÜPER ÞÝMÞEK ise düþman geri hattýný imha edecek.

* Savunma sistemlerinin kafasý karýþacak.

* Hava savunma sistemleri SÝHA'lara odaklanýrken KAAN en az riskle ana hedefleri imha edecek.

  • KAAN
  • SÜPER ÞÝMÞEK
  • ANKA-3 SÝHA