Milli Muharip Uçak'ta tarih öne çekildi: Beklememize gerek yok
ABONE OL

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii (TUSAÞ) Genel Müdürü Temel Kotil, A Haber canlý yayýnýna katýlarak yerli ve milli teknolojilerdeki son geliþmeleri paylaþtý.

MMU, ATAK, ANKA dahil milli teknoloji hamlesi kapsamýnda yerli imkanlarla geliþtirilen savunma sanayii teknolojilerine deðinen TUSAÞ Genel Müdür Kotil, müjdeleri de peþ peþe sýraladý.

Milli Muharip Uçak'ýn (MMU) hangardan çýkýþýna az bir süre kaldýðýný ifade eden Kotil, ATAK 2 helikopterinin önümüzdeki aylarda ilk uçuþunu gerçekleþtireceðini açýkladý.

MÝLLÝ MUHARÝP UÇAK'TA (MMU) SON DURUM

Milli Muharip Uçak hakkýnda açýklamalarda bulunan TUSAÞ Genel Müdürü Kotil, þu ifadeleri kullandý:

18 Mart tarihinde hangardan çýkarma sözümüz var. Tabi 18 Mart tarihini beklememize gerek yok. Bir çok þey öðrendik. Baya toparladýk. Büyüklerimiz ne zaman tören yapmak isterse biz hazýrlýðýmýzý bitirmek üzereyiz. Baþýnda çok zor gözüken bir iþ ilerledikçe kolaylaþýyor. Bunu öðrendik.

MMU 60 kiþi ile baþladý. Þu anda 1300'den fazla TUSAÞ'ýn mühendisi var. Diðer firmalarýmýzý da katarsak 2000 kiþi hizmet veriyor. Tasarýmda çok zorlandýk ancak imalat çok hýzlý ilerledi. Bu durum TUSAÞ'ýn geçmiþ yýllarda Airbus'a ve Boeing'e çalýþmasý sonucu oldu."

ATAK 2 GELÝYOR

TUSAÞ Genel Müdürü Kotil, ATAK 2 helikopterinin önümüzdeki aylarda ilk uçuþunu gerçekleþtireceðini açýkladý.

ATAK ÝLE ANKA BÝRLÝKTE ÇALIÞIYOR

TUSAÞ Genel Müdürü Kotil, ATAK helikopteri ile ANKA ÝHA'larýn entegre bir þekilde çalýþtýðýný açýkladý.

ATAK helikopterinin ANKA ÝHA'nýn kamerasý üzerinden iþaretleyip ateþ edebildiðine dikkat çeken TUSAÞ Genel Müdür Kotil, þu ifadeleri kullandý:"Helikopterlerimiz havadaki ANKA'lar ile beraber çalýþabiliyor. Mesela ATAK helikopteri ANKA'nýn kamerasý üzerinden iþaretleyip ateþ edebiliyor. Bu GÖKBEY için de geçerli. Bütün bunlarý birbiri ile baðlamýþ göreceksiniz bizi."