Millî Savunma Bakanlýðý duyurdu: Testlerini baþarýyla tamamladý
ABONE OL

Millî Savunma Bakanlýðýnýn tasarým ve performans sorumluluðunda Ýstanbul Tersanesi Komutanlýðý ve Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Þirketi (MKE) ile birlikte geliþtirilen 76/62 mm Millî Deniz Topunun ilk test atýþý geçen sene Aralýk ayý baþýnda yapýlmýþtý.

Millî Savunma Bakaný Hulusi Akar'ýn beraberinde Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Yaþar Güler, Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutaný Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Millî Savunma Bakan Yardýmcýsý Muhsin Dere ile katýldýðý Karapýnar'daki test atýþý baþarýyla gerçekleþmiþti.

Törene video mesaj ile katýlan Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan; "76/62 Milli Deniz Topunun envantere girmesiyle Deniz Kuvvetleri daha güçlü ve etkin bir hareket kabiliyetine kavuþacaktýr" açýklamasýný yapmýþtý.

Bakan Akar da savunma sanayisinde yerli ve millî üretimin tercih deðil zorunluluk olduðunun altýný çizerek, "Baþarabiliyoruz, yapabiliyoruz ve yapacaðýz" þeklinde konuþmuþ ve ardýndan Deniz Topunun ilk atýþ talimatýný vermiþti.

Test atýþlarýnýn ardýndan Millî Deniz Topu, kara atýþlarýný baþarýyla tamamladý. 60 saniye içinde 80 atýþ yapabildiði testlerde ortaya konulan Millî Deniz Topu, diðer testleri için gemiye çýkmýþtý.

TCG BEYKOZ'a bir ay önce entegre edilen Millî Deniz Topu, liman ve deniz testleri kapsamýnda kara bombardýmaný, su üstü atýþlarý ve uçaksavar atýþlarýný baþarýyla tamamlayarak testlerden geçti.

Millî Deniz Topu, hava savunma harbi, su üstü harbi ve kara bombardýmanýnda kullanýlýyor. 20 kilometre menzile sahip Millî Deniz Topu, 5 farklý atýþ modu ile dakikada 80 atýþ yapabiliyor.

  • Bakan Akar
  • 76/62 mm Millî Deniz Topu
  • kara atýþlarý
  • test