Ordularýný Türk silahlarý ile donatýyorlar: Öldürücü gücümüzü artýracak
ABONE OL

The Defense Post'ta yer alan habere göre, yýllarca isyancý güçlerle mücadele eden Kamerun ordusunun kullandýðý Türk yapýmý MPT-76'lar mercek altýna alýndý. Haberde söz konusu silahýn baþta özel kuvvetler olmak üzere Kamerun ordusunun 'öldürücü gücünü artýrdýðý' vurgulandý.

Haberde, 2000'li yýllarýn sonlarýnda Türk Silahlý Kuvvetleri için geliþtirilen MPT-76'larýn, AR-15 tüfeðine benzetildiði ifade edilirken, görsel olarak ise Alman yapýmý HK-417'ye benzediði aktarýldý.

TEKNÝK ÖZELLÝKLERÝNE GENÝÞ YER AYIRDILAR

MPT-76'larýn teknik özelliklerine de yer verilen haberde, "Dörtlü Picatinny rayýna ve geri çekilebilir polimer dipçiðe sahip olan silah, kompaktlýk ve geliþmiþ kullaným kolaylýðý saðlýyor" ifadelerine yer verildi.

Türk Silahlý Kuvvetlerinin ihtiyaçlarý doðrultusunda Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafýndan geliþtirildiðinin altý çizilen silahýn, 7,62x51 milimetre NATO mühimmatlarýný ateþleyebildiði belirtildi.

The Defense Post'ta yer alan haberde ayrýca, MPT-76'larýn þarjörünün 20 mermi alabildiði ve atýþ hýzý dakikada 650 mermi olduðu ifade edildi.

MPT-76'nýn üç farklý namlu uzunluðu bulunduðu aktarýlan haberde ayrýca, bu silahýn Kamerun'un yaný sýra Azerbaycan, Senegal ve Somali'de de kullanýldýðý belirtildi.

AYRILIKÇILARLA MÜCADELEDE ÖNEMLÝ BÝR ARAÇ

MPT-76 saldýrý tüfeklerinin, hükümetin yedi yýldan fazla bir süredir ayrýlýkçý isyancýlarla mücadele ettiði Kamerun'daki isyan karþýtý operasyonlarý güçlendirmesinin beklendiði vurgulanan haberde, MPT-76'larýn terörle mücadele alanýnda ordu için önemli bir kazaným olduðu dile getirildi.

ÜLKEDE SIK SIK ÇATIÞMALAR YAÞANIYOR

Ayrýlýkçýlarýn baðýmsýzlýklarýný ilan etmek için saldýrýlar baþlattýðý ülkede sýk sýk çatýþmalar çýkýyor.

Ayrýlýkçýlar, Mayýs 2023'te ülkede artan þiddete karþý protesto gösterisi yapan 30 kadýný kaçýrdý.

Ýsyancý gruplar geçen yýlýn sonlarýnda Kamerun'un batýsýnda düzenledikleri saldýrýda da aralarýnda kadýnlarýn ve çocuklarýn da bulunduðu yaklaþýk 20 kiþiyi öldürmüþtü.

Yerel kaynaklar, devam eden çatýþmalarda 6 binden fazla kiþinin öldüðünü, 765 bin kiþinin de yerinden edildiðini belirtti.

  • MÝLLÝ PÝYADE TÜFEÐÝ
  • kamerun
  • silah