Resmen duyurdular: Eurofighter'lar yakýnda Türkiye'de
ABONE OL

Almanya'nýn Türkiye'ye yönelik Eurofighter þerhini kaldýrmasý için görüþmeler sürerken Airbus'ten dikkat çeken bir açýklama geldi.

Airbus Türkiye Baþkaný Simon Ward, Türkiye'nin önemli bir ortak olarak Eurofighter adýmýna ciddi destek verdiklerini ifade etti.

Airbus olarak politik sorunlarýn aþýlmasý için çalýþmalara büyük destek verdiklerini dile getiren Ward, "Eurofighter'ý kýsa süre içinde Türkiye'de görebiliriz" dedi.

AÝRBUS'TAN TÜRKÝYE'YE "EUROFÝGHTER" SÝNYALÝ

Airbus Türkiye Baþkaný Ward'ýn olumlu açýklamalarý Yunanistan'da gündem oldu.

Airbus'ýn Türkiye'ye göz yumduðunu yazan Yunan basýný, "Baþkan Ward Türkiye'ye Eurofighter tedarik etme ihtimalini açýk býrakýyor" yorumunda bulundu.

EUROFÝGHTER TYPHOON VE F-16 TEDARÝKÝ

MSB Bakanlýk kaynaklarý, F-16 ve Eurofighter savaþ uçaklarýnýn tedarikinde son duruma iliþkin, "F-16 tedarikine iliþkin iki ülke arasýndaki teknik görüþmeler planlandýðý þekilde devam etmektedir. Herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadýr. Eurofighter Typhoon uçaðýnýn tedarikine yönelik teknik seviyedeki çalýþmalara devam edilmektedir. Bu konuda da olumlu geliþmeler bekliyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

RAFALE'NÝN AÐABEYÝ "EUROFÝGHTER"

Türkiye'nin 40 tane almayý planladýðý Eurofighter, teknoloji ve kapasite baðlamýnda çok rollü görevler icra edebilecek iyi bir uçak.

Eurofighter'in Fransýzlarýn Rafale uçaklarýna denk bir uçak olmakla birlikte servis tabaný ve sürati Rafale'den daha iyi olduðu düþünülüyor.

Eurofighterlar Rafale'den daha keskin manevra kabiliyetine, sýrasýyla 42 bin ve 60 bin feet olmak üzere yüksek irtifa uçuþuna ve sýrasýyla 1,8 ve 2 Mach süratine haiz.

Eurofighter'ýn mühimmat ve aviyonik sistemleri Türk Hava Kuvvetleri için daha tanýdýk.