ROKETSAN geliþtirdi, Teber'e entegre edildi
ABONE OL

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliþtirilen milli teknolojilerle güvenlik güçlerinin kullandýðý ekipmanlarýn etkinliði artýrýlýyor.

Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Ýsmail Demir, AA muhabirine, yerli imkanlarla geliþtirilen ve üretilen güdüm kitlerinin seri üretimiyle eþ zamanlý olarak kabiliyet artýrýmýna yönelik çalýþmalar sürdürüldüðünü söyledi.

Bu doðrultuda, ROKETSAN tarafýndan milli imkanlarla geliþtirilen ayarlanabilir Yaklaþma Sensörü'nün, parçacýk etkili MK-82 Genel Maksat Bombasý'na monteli milli güdüm kiti Teber ile kullanýldýðý bilgisini veren Demir, "Böylece yüksek hassasiyetle hedefe ulaþan uçak bombalarýmýzýn etkinliðinin artýrýlmasý saðlandý." dedi.

Teber Lazer Güdüm Kiti, MK-81 ve MK-82 genel maksat bombalarýna vuruþ kabiliyetinin artýrýlmasý amacýyla entegre ediliyor.

Teber, genel maksat bombalarýný Ataletsel Ölçüm Birimi, Küresel Konumlama Sistemi ve yarý aktif Lazer Arayýcý Baþlýðý (LAB) kullanarak akýllý bir silah sistemi haline getiriyor.

Burun kýsmýna istenildiði zaman takýlabilen yarý aktif LAB ile silah sistemine hareketli hedefler karþýsýnda hassas vuruþ kabiliyeti kazandýran Teber'in, LAB bölümüne "yaklaþma sensörü" ekleme seçeneði de bulunuyor.

F-16'lara entegre edilen TEBER güdüm kitli mühimmatlar, Aksungur ve Akýncý gibi yüksek faydalý yük taþýma kapasitesine sahip insansýz hava araçlarýyla da kullanýlabilecek.