Savunma Bakanlýðý duyurdu: 37 adet F-35'i yýl sonunda teslim alacaklar
ABONE OL

Ýngiltere'nin F-35 tedariði ile ilgili önemli bir geliþme yaþandý. Son parlamento görüþmesinde Ýþçi Partisi Milletvekili Luke Akehurst, Ýngiltere'nin F-35B tedarikinin ilerlemesi hakkýnda Savunma Bakanlýðý'na sorular sordu.

37 F-35 YIL SONUNDA TESLÝM ALINACAK

Savunma Bakanlýðý Müsteþar Yardýmcýsý Luke Pollard ise konu hakkýnda, "Mevcut takvime göre, 2024 takvim yýlý sonuna kadar Ýngiltere'nin 37 adet F-35B uçaðýna sahip olmasý öngörülüyor. Yakýn zamanda daha fazla F-35B jetinin geldiðini bildirdik. bu da Birleþik Krallýk'ýn bugün itibariyle 34 gizli jeti olduðu anlamýna geliyor. Bir uçak bir kazada kaybedildi ve ABD'de dört test jeti var, þu anda Birleþik Krallýk'ta operasyonel hizmette olan bu tipten 30 tane var." açýklamasýnda bulundu.

"BÝR UÇAK DÜÞMESEYDÝ BU SAYI 48 OLACAKTI"

Ýlk partideki 47 uçaðýn tamamýnýn 2025 yýlý sonuna kadar teslim edileceðini belirten Pollard, "Bir uçak düþmeseydi bu sayý 48 olacaktý. Bunun ardýndan Savunma Bakanlýðý, baþka bir jet dilimi satýn alma niyetini dile getirdi. Ýngiltere için halihazýrda sipariþ edilen 48'in ötesinde ek bir F-35B jet dilimi için finansman devredildi." ifadelerini kullandý.

OPERASYONEL HÝZMETTE OLAN 30 F-35 SAVAÞ UÇAÐI BULUNUYOR

Kaza sonucu kaybedilen bir uçak ve ABD'deki dört test jeti ile birlikte, Birleþik Krallýk'ta þu anda operasyonel hizmette olan 30 F-35 savaþ uçaðý bulunuyor.

Ýlk partideki 47 uçaðýn tamamýnýn 2025 yýlý sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor. Bir tanesi düþmeseydi bu sayýnýn 48 olacaktý.