TUSAÞ'tan heyecanlandýran paylaþým! ANKA-3 bir ilki gerçekleþtirdi
ABONE OL

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahlarý tek tek görücüye çýkarken TUSAÞ'tan da ANKA-3'e yönelik heyecanlandýran bir paylaþým yapýldý. TUSAÞ en son HÜRJET'in test uçuþunun baþarýyla gerçekleþtirildiðini duyurmuþtu.

TUSAÞ'TAN HEYECANLANDIRAN ANKA-3 PAYLAÞIMI

KIZILELMA, MMU ve HÜRJET'in ardýndan insansýz savaþ uçaðý ANKA-3 de ilk kez piste çýktý.

Yüksek hýz, yüksek taþýma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip ANKA-3'ün mayýs ayýnýn ortalarýnda uçmaya baþlayacaðý öngörülürken, en geç önümüzdeki sene baþýnda ise göreve hazýr duruma gelmesi bekleniyor.

Türk Havacýlýk Uzay Sanayii (TUSAÞ) tesislerinde geliþtirilen ve þirketin ÝHA ürün ailesinin 3'üncü üyesi olacak ANKA-3 bugün taksi testlerine baþladý.

Ýlk kez piste çýkan ANKA-3'ün görüntüleri Türk Havacýlýk Uzay Sanayii (TUSAÞ) tarafýndan "Milli savunma, milli teknoloji, milli güç, ANKA 3!" baþlýðýyla sosyal medyada yayýnlandý.

ANKA-3'ÜN SÝLAHLARI

Ýnsansýz Hava Araçlarý Mühendislik Direktörü Bülent Korkem, ANKA-3'ün taarruz yeteneðine iliþkin yöneltilen soruya karþýlýk, uçakta birisi gövde altý merkez, ikisi dahili ve kanat altlarýnda ikiþer olmak üzere toplam 7 silah istasyonu bulunacaðý cevabýný vermiþti.

Silah istasyonlarýnýn deðiþik kapasiteleri bulunduðuna dikkati çeken Korkem, þunlarý kaydetmiþti:

"Gövde içindeki dahili istasyonun yetenekleri çok büyük olacak. Yani orada ciddi bir hacmimiz var, bu konfigürasyonun getirdiði. Þu ana kadar Türkiye'de geliþtirilmiþ bütün mühimmatlarý bu sistem içinde taþýyabilir durumdayýz. Dahili silah istasyonu Mark 83 sýnýfý silahlardan birer adet taþýyabiliyor ya da hacmine göre çok daha fazla sayýda daha küçük mühimmat taþýyabiliriz. Kanat altýndaki ilk büyük istasyonda SOM-J, yine Mark 83 sýnýfý silahlar taþýnabiliyor. Daha altýndakiler kesinlikle taþýnabiliyor. Kanat dýþý istasyonlarda da nispeten küçük silahlar taþýnabiliyor. Dolayýsýyla yelpazemiz silah taþýmak açýsýndan çok geniþ."