Selçuk Bayraktar paylaþtý: AKINCI'dan bir baþarý daha!
ABONE OL

BAYKAR Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayaraktar ,Bayraktar TÝHA, Roketsan'ýn X ÝHA-230 füzesiyle gerçekleþtirdiði süpersonik füze atýþ testinin görüntülerini paylaþtý.

Selçuk Bayraktar baþarýlý test atýþýnýn görüntülerini þu ifadeler ile yayýnladý:

Türk Havacýlýðýnýn Altýn Çaðý

Bayraktar AKINCI

X ÝHA-230 Süpersonik Füze Atýþ Testi

X IHA-230 Supersonic Missile Firing Test

SÜPERSONÝK FÜZELERLE TAM ÝSABET

Bayraktar AKINCI TÝHA, geçtiðimiz hafta 4 gün boyunca süren atýþ testlerini baþarýyla tamamladý. Tekirdað'ýn Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuþ Eðitim ve Test Merkezi'nden iki adet ÝHA-230 ile havalanan Bayraktar AKINCI, uzun menzilli atýþ testlerini icra edebilmek için Sinop'a uçtu. 13 Mart Çarþamba ve 15 Mart Cuma günü Bayraktar AKINCI'nýn 38 bin feet irtifadan ateþlediði ÝHA-230 süpersonik füzeleri, Karadeniz açýklarýnda 100 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu. Bayraktar AKINCI, 14 Mart Perþembe günü ise IIR (görüntüleyici kýzýlötesi) güdümlü MAM-T ve TV güdümlü MAM-L atýþ testlerini de baþarýyla gerçekleþtirdi.

ÇAKIR ÝLE 100 KÝLOMETREDEN ÝMHA ETTÝ

Bayraktar AKINCI, 29 Þubat 2024 Perþembe günü Roketsan'ýn geliþtirdiði Çakýr seyir füzesi ile gerçekleþtirilen atýþ testinde Karadeniz üzerinde 100 kilometre uzaktaki hedefi tam isabetle vurdu.

ASELFLIR-500 ÝLE NOKTA ATIÞ

22 Þubat'ta icra edilen testte Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafýndan milli olarak geliþtirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keþif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros ÝDA'yý baþarýyla imha etti.

EN BÜYÜK ÝHRACAT ANLAÞMASI

Azerbaycan envanterine giren Bayraktar AKINCI TÝHA'nýn 9 Þubat'ta gerçekleþtirdiði ilk uçuþunu Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ve Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar birlikte izlemiþti. Suudi Arabistan Krallýðý ile geçen yýl yapýlan ihracat ve iþ birliði anlaþmasý ise, Cumhuriyet tarihinde Türk savunma ve havacýlýk sanayisinin tek seferde yaptýðý en büyük ihracat anlaþmasý oldu.

AKINCI C GÖKYÜZÜNDE

24 Þubat'ta gerçekleþtirilen test faaliyetinde Bayraktar AKINCI C, 1 saatten fazla havada kaldý. Uçuþ sýrasýnda aerodinamik parametre adýmlarý baþarýyla test edildi. Bayraktar AKINCI C, 2 X 850 HP olmak üzere toplamda 1700 HP sahip olduðu güç ile sýnýfýnýn en etkili ve kabiliyeti muharip platformu olacak. Ýlk uçuþunu 6 Aralýk 2019'da yapan Bayraktar AKINCI TÝHA, 29 Aðustos 2021'de envantere girdi. Yakýn dönemde 2X450 HP gücündeki Bayraktar AKINCI A ve 2X750 HP gücündeki Bayraktar AKINCI B, Türk güvenlik güçlerinin yaný sýra baþta Azerbaycan olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin envanterine de katýlmaya baþladý.

40 BÝN SAAT GÖKLERDE KALDI

Türkiye'nin ilk milli insansýz hava araçlarýný üreten Baykar'ýn milli ve özgün olarak geliþtirdiði Bayraktar AKINCI TÝHA, 40 bin uçuþ saatini baþarýyla tamamlayarak Türk havacýlýk tarihinde önemli bir kilometre taþýný daha geride býraktý. 45 bin 118 feet ile milli havacýlýk irtifa rekoruna sahip olan Bayraktar AKINCI, 2023 yýlýnda üç ülkeyi uçarak geçmek suretiyle Bakü'ye gitti. Bu uçuþ için Tekirdað Çorlu'dan havalanan TÝHA, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'ý bir uçtan bir uca katetti. Ayrýca 2022 yýlýnda Efes Tatbikatý'nda Batman'dan kalkarak Ýzmir'deki hedefleri baþarýyla vurmuþtu.

ÝHRACAT ÞAMPÝYONU

Baþlangýçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarý ile yürüten Baykar, 2003 yýlýndaki ÝHA Ar-Ge sürecinin baþlangýcýndan itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yýllarýnda Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) verilerine göre savunma ve havacýlýk sektörünün ihracat lideri oldu. Savunma Sanayii Baþkanlýðý tarafýndan 2023'te de sektörün ihracat þampiyonu olduðu açýklanan Baykar, geçen yýl 1.8 milyar dolarlýk ihracat gerçekleþtirdi. Son yýllarda gelirlerinin yüzde 90'ýndan fazlasýný ihracattan elde eden Baykar, 2023'te savunma ve havacýlýk sektöründeki ihracatýn 3'te 1'ini tek baþýna yaptý. Bayraktar TB2 SÝHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TÝHA için ise þimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaþmasý imzalandý.