Selçuk Bayraktar duyurdu! Baykar'ýn Kýzýlelma sonrasý projesi belli oldu
ABONE OL

Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaðý olduðu TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3 Vakfý) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde, kamu kuruluþlarý, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluþlarýnýn da aralarýnda olduðu 128 kurumun katýlýmýyla Adana Havalimaný'nda gerçekleþtiriliyor.

Bayraktar, TEKNOFEST Adana'nýn 4. gününde düzenlenen "Selçuk Bayraktar ile Milli Teknoloji Hamlesi Söyleþisi"nde vatandaþlarla bir araya geldi.

MATEMATÝK VE FÝZÝK VURGUSU

Burada sorularý yanýtlayan Bayraktar, "eðitim sisteminin milli nesiller yetiþtirebilmesi için önerileriniz neler?" sorusuna þu yanýtý verdi:

"Bizler eðitimlerimizi kurgularken hissederek ve deneyimleyerek öðrenmeyi saðlayacak model geliþtirmeye çalýþýyoruz. Özellikle ileri matematik ve fizik kavramlarýný çok daha somutlaþtýrarak ve sevdirerek öðrenmeyi saðlayan bir metodoloji uyguluyoruz. En önemli önerilerimden biri bu olur. Ýnsanlýk yararýna teknoloji geliþtiren, takým çalýþmasýna uygun, iyilik, adalet ve merhametle kuþanmýþ nesillerle ancak teknoloji insanlýðýn faydasýna ve iyiliðine olabilir. Yoksa bütün bu geliþtirilen teknolojilerin çok kötü kullaným alanlarý var yapay zeka dahil." cevabýný verdi.

Bayraktar, otomasyon sebebiyle insanlarýn iþsiz kalmamasý için ne gibi önlemler alýnabileceðine yönelik bir soruya karþýlýk, teknolojide doðru uygulamalarýn insanlara yeni istihdam alanlarý yaratabileceði, çalýþmalarýn da buna yönelik yapýlmasý halinde insanlarýn hayatlarýna anlam katacak þekilde çalýþma ortamlarýný þekillendirebileceðini söyledi.

"GELÝRLERÝ DÜNYAYA BU KADAR YAYILMIÞ BAÞKA BÝR FÝRMA YOK"

"Hedeflerinize ulaþmak için devletten yeterli desteði aldýðýnýzý düþünüyor musunuz?" sorusunu ise Bayraktar, þöyle yanýtladý:

"Burada yaptýðýmýz en büyük iþ, Milli Teknoloji Hamlesi'nin asli unsurlarýný oluþturacak nesilleri yetiþmesine imkan saðlayan TEKNOFEST derim. Çünkü bizler yüksek teknoloji hava araçlarý yapýyoruz. Dünyanýn en büyük ÝHA/SÝHA üreticisi, en fazla ülkeye ihraç eden, bütün gelirlerinin yüzde 97'si ihracattan gelen firmasý BAYKAR. Gelirleri dünyaya bu kadar yayýlmýþ baþka bir sanayi ve teknoloji firmasý yok. TEKNOFEST ile teknolojinin tüm alanlarýnda ülkemizi tam baðýmsýz ve güçlü kýlmak için insanlýðýn faydasýna nesiller yetiþtirdiði için aslýnda en büyük iþi TEKNOFEST yapýyor. TEKNOFEST'in 140 farklý paydaþý var. Tam bir sivil toplum, özel sektör ve devlet kaynaþmasý var. Devletimiz büyük bir motivasyonla bu iþe sahip çýkýyor."

"YETENEKLÝ OLABÝLÝRSÝNÝZ, AMA ÝNANÇ YOKSA HAYAT HEPÝNÝZÝ SINAYACAK"

Bayraktar, hedefe ulaþma noktasýnda sabýr ve azim konusunda ise "Çok yetenekli olabilirsiniz ama ardýnda büyük bir inanç yoksa hayat hepimizi sýnayacak. Azmetmenizi saðlayacak þey inanç ve bu inancýn nereye dayandýðý." deðerlendirmesini yaptý.

KIZILELMA SONRASI UZAY PROJESÝ

"Kýzýlelma sonrasý projeniz nedir?" sorusuna karþýlýk ise Bayraktar, "Þu anda uzayla ilgili çalýþýyoruz. Uzay alanýnda tümüyle kendi kaynaklarýmýzdan küresel konumlama sistemi inþa etmeye çalýþýyoruz. Ýnþallah sizler de daha büyük eserler inþa edeceksiniz." diye konuþtu.

ÖÐRENCÝLERE YAPAY ZEKA TAVSÝYESÝ

Bayraktar, savunma sanayi alanýnda fýrsatlar yönelik ise öðrencilere yapay zeka konusunun yakýndan takip etmelerini, kendilerinin de bu alanda çalýþmalarýnýn devam ettiðini söyledi.

Selçuk Bayraktar 'çok talep var' sözleriyle duyurdu! Dünya KIZILELMA'yý bekliyor

"ÝLHAM KAYNAÐIM SÝZLERSÝNÝZ"

Kimi rol model aldýðýna ve ilham kaynaðýnýn kim olduðuna yönelik de Bayraktar, "Benim ilham kaynaðým sizlersiniz. Tutkularýnýzýn peþinden gidin. Ne yaparsanýz en iyisini yapmaya gayret edin. Bunun yanýnda insanlýðýn ve ülkemizin yararýna bunlarý yapýn. Sizler yepyeni bir dünya inþa edeceksiniz. Kundaktaki bebekleri öldüren, yüksek teknolojiyi bunun için kullanan bu düzenin devam etmesi mümkün deðil. TEKNOFEST'i düzenleme amacýmýz daha güzel, iyilik dolu, daha adil bir dünya inþa etmek. Onu da sizler inþa edeceksiniz." deðerlendirmesini yaptý.