SSB Baþkaný Görgün: Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel deðiþimi baþlatma çabasýdýr
ABONE OL

Görgün, Ýzmir Çiðli Havalimaný'nda bugün baþlayan "Teknofest Ýzmir" etkinliðine iliþkin açýklama yaptý.

Teknofest Ýzmir'deki Cumhurbaþkanlýðý SSB standýnda, birbirinden ilgi çekici aktiviteler ve etkinliklerin katýlýmcýlarý beklediðini bildiren Görgün, tam baðýmsýz bir Türkiye için "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla milyonlarý kucaklayýp bir araya getiren TEKNOFEST Ýzmir'in, coþkuyu ve heyecaný yine göklere taþýyacaðýný vurguladý.

Görgün, gelecekte büyük problemleri çözmesi beklenen gençlerin önüne, bugün büyük fýrsatlar sunulmasý gerektiðine iþaret ederek, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Teknofest ruhu gençlerimize potansiyellerini gösteriyor, cesaret veriyor, öz farkýndalýk ve öz güven kazandýrýyor, mücadele etmeyi ve birlikte baþarmayý gösteriyor, baþarýsýzlýk durumunda yeniden ayaða kalkýp denemeyi öðretiyor. Teknofest, gençlerimize umut ve ilham vererek geleceði hayal ettiriyor. Ülkenin ve dünyanýn geleceðinde kendilerini görüp konumlandýrmalarýný saðlýyor. Gençlerimizin heyecaný, azmi, kararlýlýðý ve hayalleri bizlere yarýnlarýmýzýn teminat altýnda olduðunu en güzel þekilde gösteriyor. Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel deðiþimi baþlatma çabasýdýr."

Teknofest Ýzmir kapsamýnda, son dönemde savunma sanayisine damga vuran platformlarýn, millet tarafýndan teveccühle karþýlanan ve dünya tarafýndan yakýndan takip edilen sistemlerin maketlerinin de sergilendiði SSB stant alanýnda her gün günde 4 defa "Kim Vizyoner Olmak Ýster?" yarýþmasý organize ediliyor. Düzenlenen çevrim içi yarýþmaya ilk doðru yanýtý veren yarýþmacýlara çeþitli ödüller veriliyor, alanda röportajlar ile belgesel gösterimleri gerçekleþtiriliyor, paraþüt simülatörü etkinliði ve yapay zeka destekli resim etkinliði düzenleniyor.